Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Eva Šola: Promičemo održiv ekoturizam i čuvamo tradiciju

S područja Koprivničko-križevačke županije čak 11 turističkih projekata kandidira za prestižnu nagradu Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Suncokret ruralnog turizma“. Priznanje je to u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju: turistička seljačka (obiteljska) gospodarstva, tradicijska (ruralna) domaćinstva, tradicijska (ruralna) gastronomija, vinski turizam, craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti te projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka, navode organizatori.

-Ocjenjujemo najbolje programe, projekte ili aktivnosti kako bi se očuvala hrvatska izvornost, omogućio nastanak ruralnog turističkog proizvoda i usluga uz promociju i razvoj ruralnih krajeva – rekli su iz Udruge i dodali kako vlada velik interes te je ove godine čak 138 prijavljenih projekata iz cijele Hrvatske.  Organizatori su procijenili i projekte koje je prijavila Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, te su potvrdili 11 programa.

S područja Koprivničko-križevačke županije prijavljeni su Izletište „Grofova hiža“ u kategoriji Turistička seljačka gospodarstva i OPG-i koji se dopunski bave turizmom, „Bakina kuća za odmor“ iz Treme i Japin breg, kuće za odmor iz Čepelovca u kategoriji Tradicijska ruralna domaćinstva, OPG Gudan iz Rasinje u kategoriji Tradicijska ruralna gastronomija, Vinarija Kostanjevec u kategoriji Vinski turizam, OPG Grošek u kategoriji Craft turizam, Đurđevačka vinska cesta i turistički proizvod Podravina Adventure u kategoriji Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci u kategoriji Ruralno turistički projekti i Visoko gospodarsko učilište Križevci, Autohtona sorta Kleščec u kategoriji Nositelji zaštićenih i marketinških oznaka.  Dodjela nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske održat će se od 27. do 30. travnja, u cavtatskom hotelu Croatia, za vrijeme 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu. A da naša županija ima itekako mnogo lijepih turističkih priča potvrđuje i jedan od kandidiranih projekata „Japin breg“ koji je, kako ističu vlasnici, usmjeren na održivi ekoturizam. To je inače kompleks od pet luksuzno uređenih vila u srcu đurđevačke Podravine, od kojih su dvije s četiri, a tri s pet zvjezdica.

-Osim ekoodrživosti, u fokusu je i održavanje tradicije u ljepotama prirode i očuvanog okoliša. Održivost tradicije prikazana je u izgradnji obiteljske kapelice koja je posvećena sv. Josipu – zaštitniku obitelji i hrvatske države – rekla nam je Eva Šola iz Japinog brega te dodala kako je poseban ugođaj boravka gostiju u netaknutoj prirodi i ambijentu stogodišnjeg vinograda s očuvanom autohtonom sortom vinove loze.

Foto: Za priznanje Suncokret kandidira i Japin breg s područja đurđevačke Podravine/arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Držanje životinje bez nadzora

Pas pobjegao iz dvorišta i ugrizao starijeg muškarca

Za nove klupe i kućice, sadnju stabala i voćaka...

Dobili 20 tisuća eura za poboljšanje uvjeta u dječjem vrtiću

Proslava Dana općine Legrad

Velika svečanost u Kutnjaku, stigao i Milanović

Zemljište i objekt kupila tvrtka iz Zagreba

Završena trakavica oko nekretnina Dinama iz Apatije

Studentima omogućili stručnu praksu

Podravka i Veleučilište u Križevcima sklopili suradnju

Uoči Dana općine Đelekovec

Postavljena nova stolarija u Domu, na zgradu Općine instalirani solarni paneli

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI