Evelini Rudan “Galović” za Smiljko i ja si mahnemo

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prošle subote u Galeriji Mijo Kovačić u Koprivnci održana je središnja svečanost 27. Galovićeve jeseni. Nagradu Fran Galović za najbolje književno djelo na temu zavičaja i/ili identiteta dobila je Evelina Rudan za knjigu Smiljko i ja si mahnemo. Knjiga zbog istovremene identitetske usidrenosti i otvorenosti, ali zbog iskazane spontanosti i originalnosti postaje zabavno štivo – rekao je predsjednik Mario Kolar.

Nagradu Mali Galović  dobili su Sara Cmrečnjak za pjesmu Zmešeraj i Petra Roketinec za novelu Ljubav Kitsunea , a nagradu je dodijelio predsjednik Društva hrvatskih književnika Zlatko Krilić.

Ove godine na natječaj pristigle su 63 knjige, a prosudbeno povjerenstvo za dodjelu nagrade činili su: Mario Kolar (predsjednik), Julijana Matanović i Matija Ivačić koji su prvo odabrali deset finalista od toga su četiri zbirke.

U knjižnicama Koprivnici, Đurđevcu, Križevcima, Ludbregu i Virju održana su javna glasovanja čitatelja putem interneta. Nagradu su osvojile dvije knjige: roman Nadohvat Ene Katarine Haler i zbirka pjesama Smiljko i ja si mahnemo Eveline Rudan – izjavio je predsjednik Kolar. (tg)

FOTO Bojan Koštić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI