Šef SDP-a jučer navodno bio u Podravini, portal objavio izjave općinskih čelnika, oni u čudu: ‘Nismo bili’

Dok urednik Prigorskog Željko Picig tvrdi kako je Bero u Novom Virju bio sinoć iza 22 sata, šef županijskog SDP-a Mladen Kešer kaže da je sastanak održan - ujutro


Autor: podravski.hr — 21.01.2019. / 14:57 Aktualno

Je li Davor Bernardić jučer uopće bio u Novom Virju i kad - bog dragi zna

“Općinska Organizacija SDP-a Novo Virje održala je u nedjelju godišnju izvještajnu konvenciju. Predsjednik SDP-a Novo Virje i zamjenik općinskog načelnika Željko Barberic zahvalio se svima na napornom radu za opće dobro i istaknuo dobru suradnju s koalicijskim partnerom HSS-om i općinskim načelnikom Brankom Mesarovom.
Barberic je naglasio kako mu je cilj priprema novih projekata kojim bi aplicirali za EU sredstva, a pozdravnim riječima obratio se i načelnik Branko Mesarov.
Konvenciji je nazočio i predsjednik SDP-a Davor Bernardić koji je naglasio brigu za selo i spomenuo kako će narednih dana biti predstavljen cjelokupni program za poljoprivredu i selo. Bernardić je poručio članstvu neka ne nasjedaju na trikove kojima se želi demoralizirati socijaldemokrate.
– Idemo u EU izbore demonstrirati snagu i pokazati da smo najjači i da jedini predstavljamo radničku klasu naše zemlje – poručio je Bernardić”.

Tekst koji je jutros objavio portal Prigorski.hr

Tako je jutros križevački portal Prigorski.hr kao jedini medij izvijestio o Bernardićevu jučerašnjem boravku u Novom Virju kod Đurđevca. Tekst je opremljen lanjskom fotografijom skupa u Novom Virju koji se održao u – rujnu. No, ima tu još jedan mali problemčić – riječki Novi list izvijestio je sinoć kako je Bernardić jučer bio na radnom sastanku u – Gospiću!

“Vrh SDP-a predvođen predsjednikom Davorom Bernardićem boravio je večeras u radnom posjetu stranačkim kolegama u Ličko-senjskoj županiji. U Gospiću je održan radni sastanak koji je okupio sve lokalne predstavnike gradskih i općinskih organizacija stranke. Sastanak je bio zatvoren za javnost, ali doznajemo kako je vrh SDP-a dao punu potporu u radu stranačkih kolega na ovim prostorima na čelu s predsjednikom ŽO SDP-a Tomislavom Zrinskim te najavio punu mobilnost SDP-a u narednom razdoblju”, objavio je Novi list.

Vijest Novog lista o Berinu posjetu Gospiću

Nije, doduše, nemoguće da čovjek isti dan bude i u Novom Virju i u Gospiću. No, bilo nam je malo neobično da baš niti jedan medij u županiji, osim Prigorskog, nije izvijestio o Bernardićevu dolasku u Podravinu, pa smo odlučili provjeriti o čemu je riječ i zašto druge redakcije ne znaju za Bernardićev dolazak. Ono što smo čuli prilično nas je zateklo, a bogme i dobro nasmijalo.

Prvo, šef općinskog SDP-a u Novom Virju Željko Barberic – čija se izjava citira u današnjem tekstu – veli nam da o skupu pojma nema.
– Bio sam na terenu i ne znam za nikakvu izvještajnu konvenciju jučer. A mislim da bih kao predsjednik općinskog SDP-a trebao znati – čudi se Barberic.

U čudu je ostao i načelnik Novog Virja Branko Mesarov, koji je također jučer na SDP-ovu skupu navodno nešto pričao. “Nemam pojma da se to događalo, niti da je Bernardić jučer bio kod nas. Prvi glas”, kaže HSS-ov načelnik.

Urednik i vlasnik portala Prigorski.hr Željko Picig prvo nam je odgovorio kako treba provjeriti o čemu je riječ. Poslije se javio i rekao kako je Bernardić doista bio u Novom Virju, ali sinoć između 22 i 23 sata. Otprilike u isto vrijeme kad je mogao biti i u Gospiću. No, posve je sigurno da s predsjednikom SDP-a nisu bili općinski načelnik i donačelnik, premda je njegov portal prenio njihove izjave.

Mladen Kešer, šef županijskog SDP-a

O zagonetnom boravku Davora Bernardića u Novom Virju pokušali smo nešto više doznati i od čelnika županijskog SDP-a Mladena Kešera. No, on u početku nije želio eksplicitno odgovoriti na naš upit je li Bernardić jučer doista bio u tom podravskom mjestu. Kasnije je ipak potvrdio: “Da, bio je i održali smo sastanak”.
Dok Picig navodi kako je Bero tamo boravio sinoć poslije 22 sata, Kešer veli da je stigao već u jutarnjim satima. S kime je održao sastanak – nismo uspjeli doznati. (rm, db)

FOTO: ARHIVA