Farmal: Dražen Dedi i Jasna Majhen pušteni iz istražnog pritvora

Ne smiju se kriti ni bježati, zabranjeno im je približavanje i dolazak u prostorije Farmala, rekao je Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu


Autor: podravski.hr — 17.12.2012. / 15:50 Crna kronika

Bivši čelnik Farmala prilikom uhićenja

LUDBREG – Bivšem predsjedniku Uprave Farmala, Draženu Dediju, ukinut je istražni pritvor i pušten je na slobodu nakon što mu je kum i najbolji prijatelj Miljenko Borščak, vlasnik Bomarka, uplatio milijun kuna jamčevine. On je pušten zajedno s Jasnom Majhen, a uhićeni su u sklopu uskočke Akcije Hipokrat zbog sumnje u davanje mita liječnicima obiteljske medicine.
– Određene su im i mjere opreza temeljem čega se moraju odazivati pozivima suda i USKOK-a u ovom postupku. Ne smiju se kriti ni bježati, zabranjeno im je približavanje i dolazak u prostorije Farmala i obavljanje bilo kakvih poslovnih djelatnosti, kao i približavanje i kontakt sa svjedocima u ovom postupku – rekao je Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu.
Ako Dedi i Majhen postupe protivno navedenim uvjetima, jamčevina će se uplatiti na državni račun, a oni će opet završiti u pritvoru.
Goran Radešić, odvjetnik Dražena Dedija, kaže kako će se za dva do tri tjedna znati nešto više o cijelom slučaju i detaljima za koje će teretiti njegovog klijenta.
– USKOK još provodi istragu i mi zaista još ne znamo za što će se teretiti moj klijent. Koliko sam upoznat, svi su uhićeni sudionici ove afere pušteni, mi čekamo USKOK-ovu optužnicu da vidimo u kojem će smjeru ići naša obrana, a posjedujemo i dobre protuargumente koji će ići na ruku Draženu Dediju – rekao je Goran Radešić.
Prije njih, iz istražnog pritvora pušteni su Ana Brestovečki, Ana Puž, Ante Skender, Elma Jurić, Dragutin Ćaleta, Sanjin Kapetanović i Siniša Vujaklija.