FASCINANTNA ZBIRKA POZNATOG PODUZETNIKA Slike iznimne vrijednosti u koprivničkoj Galeriji

Izložba se otvara u petak, 5. travnja pod medijskim pokroviteljstvom Podravskog lista i bit će otvorena do 5. svibnja


Autor: podravski.hr — 02.04.2013. / 10:43 Stil

KOPRIVNICA – Fascinantna i dosad neviđena privatna zbirka modernog hrvatskog slikarstva stiže u petak u Galeriju Koprivnica iz susjedne nam Donje Dubrave.
Riječ je umjetninama iznimne vrijednosti privatnoga kolekcionara Dragana Balija, poznatog međimurskog poduzetnika koji se u likovnu umjetnost zaljubio prije pet godina. Kao plod njegove ljubavi rođena je zbirka koja se može pohvaliti najjačim imenima modernoga hrvatskog slikarstva poput Ede Murtića, Milivoja Uzelca, Vlahe Bukovca, Slave Raškaj, Mašića, Babića, Joba, Detonija…
Riječ je o dosad nepoznatoj zbirci o kojoj donedavno ni stručna javnost nije imala pojma. Izložba umjetnina iz Zbirke Bali zbog toga je doista svojevrsna mini senzacija, posebno u našoj sredini.
– Za tu zbirku doznao sam posve slučajno i drago mi je da ju je vlasnik na kraju pristao pokazati javnosti. Nemoguće je, zbog ograničenog prostora, prikazati cijelu zbirku pa smo se odlučili na postavljanje najreprezentativnijih 70-ak slika i desetak skulptura – kaže Marijan Špoljar, ravnatelj koprivničkog Muzeja.
Slike i sklupture iz Donje Dubrave u koprivničku Galeriju dolaze u četvrtak, a s obzirom na iznimnu vrijednost umjetnina sve će biti pod budnom paskom osiguranja.
Izložba se otvara u petak, 5. travnja, pod medijskim pokroviteljstvom Podravskog lista, a slike i skulpture moći će se pogledati sve do 5. svibnja. Radnim danom Galerija će biti otvorena od 8 do 20 sati. (rm)
Na fotografiji – slike koje će prvi put biti javno izložene: Palme Ede Murtića i Portret žene sa šeširom Milivoja Uzelca