Felak, Glavak, Stričak i Križanić izborili još 10 milijuna za Sveučilište Sjever

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Hrvatski Sabor danas će se izjasniti o čak 357 amandmana na prijedlog državnog proračuna za iduću godinu, a kako doznajemo, Vlada je jučer prihvatila tek jedan jedini i to onaj koji se tiče koprivničkog Sveučilišta Sjever.

Naime, radi se o amandmanu četvero HDZ-ovih zastupnika Sunčane Glavak, Anđelka Stričaka, Josipa Križanića i Koprivničanca Damira Felaka. Oni su tražili da Ministarstvo znanosti osigura još deset milijuna kuna za za redovnu djelatnost Sveučilišta Sjever. Usvoji li Sabor ovaj amandman, a izgledno je da hoće, Sjever će u idućoj godini imati budžet 35,66 milijuna kuna.

Plenkovićeva je Vlada odlučila našem Sveučilištu dati još 10 milijuna kuna

Podsjetimo, posljednjih tjedana pojavile su se mnoge kritike na financiranje našeg Sveučilišta s obzirom da je Pula dobila više nego duplo sredstava od države nego Sveučilište Sjever, a ima 400 studenata manje. Dubrovnik je dobio također skoro duplo više sredstava, a ima tri puta manje studenata nego Koprivnica. Zadar, koji ima tisuću studenata više od Koprivnice, dobio je skoro pet puta više sredstava od Sjevera. No, Plenkovićeva je Vlada odlučila ispraviti ovu nepravdu.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI