Fenomen: Kako je ova žena uopće živjela i hodala s nečim takvim u sebi?

Neobičan medicinski slučaj 34-godišnjakinje koja je posjetila  Opću bolnicu Phu Binh u gradu Thay Nguyen u Vijetnamu obišao je svijet. Žena je došla žaleći se na nesnosne bolove u abdomenu.

Liječnici su napravili pretrage i otkrili ogromnu masu koja se nalazila u njenom mokraćnom mjehuru. Zapisali su ju za hitnu operaciju kojom su iz njenog mjehuru izvadili kamenac veći od 10 centimetara koji je težio 400 grama. Nema previše detalja o ovom slučaju, ali procurile su brojne fotografije.

Tako veliki kamenci rijetki su, rijetki su već oni iznad 100 grama, u Engleskoj ih je prijavljeno samo oko 85 kroz godine tako da se ovo može smatrati rijetkim i nevjerojatnim slučajem.

Doduše, ovo nije najveći kamenac ikad zabilježen. Kineski su liječnici 2016. godine zabilježili kamenac koji je težio 1048 grama kod 54-godišnjeg muškarca i to je bio najveći kamenac zabilježen, ali samo u Kini, piše Oddity Central.

Kada su se slike kamenca ove žene našle na internetu mnogi su se pitali kako je izdržala tu bol.

“Imala sam samo malo pijeska, a bila sam u neizdrživoj boli. kako je ova osoba uspjela izdržati bol koju joj je ovakav kamenac stvarao”, pitala je jedna osoba dok su se drugi pitali kako ju ništa nije boljelo prije nego je kamenac dosegao ovu veličinu.

Razlog zašto tijela nekih ljudi uopće proizvedu kamence, posebice veće, još uvijek je nepoznat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI