FESTIVAL KOLAČA Besplatan koncert Miroslava Škore u subotu, a u petak naučite nešto o slasticama od čuvenog Steve Karapandže

Miroslav Škoro u subotu u 21 sat 'okrunit' će dvodnevnu manifestaciju Virovska prkačijada


Autor: podravski.hr — 11.05.2018. / 15:48 Stil

Miroslav Škoro sutra nastupa u Virju

Miroslav Škoro u subotu u 21 sat u Virju kod Đurđevca ‘okrunit’ će dvodnevnu manifestaciju Virovska prkačijada koja se odvija pod pokroviteljstvom ministarstava turizma i gospodarstva. Riječ je o međunarodnom festivalu izvornih kolača koji je iznimno popularan i posjećen. Škorin koncert bit će u velikom šatoru i besplatan je za sve posjetitelje.
Program je počeo danas (petak) natjecanjem vrtićaraca i školaraca u spravljanju prkača, dok će u revijalnom dijelu biti priređena zajednička izrada dekoracija. U šatoru pak od 19 sati počinje prezentacija pripreme specijaliteta akademika kulinarstva Steve Karapandže, uz promotore kulinarstva Podravke Zlatka Sedlanića, Mišela Tokića i Zorana Delića. U 21 sat je koncert grupe Enigma.
U subotu od 9 sati u šatoru počinje natjecanje udruga žena, samostalnih sokačica i domaćica u spravljanju podravskih prkača po izvornim recepturama, a od 10 sati predavanja, stručne radionice i degustacije majstora slastičarstva i gastronomije iz zemalja diljem Europe. U 11.30 sati bit će potpisana povelja o suradnji Općine Virje, Saveza kuhara Malte i Udruge kuhara Renato – kuhari bez granica. (db)
FOTO: SKORO.HR