Filip Turk, trener RK Koprivnice: Realan sam, nije još vrijeme za drugu ligu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Rukometaši Koprivnice u prvenstvu su nekoliko puta kiksali i tako se postavilo pitanje je li klub odustao od ekspresnog povratka u Drugu ligu iz koje su ispali prošle sezone kao posljednjeplasirana momčad i bili “kanta za napucavanje”.

– Realan sam, ali moram reći da su ove utakmice pokazale kako još nije vrijeme za povratak u Drugu ligu. Većina nas u klubu tako razmišlja, a ja sam rekao u klubu, ako imaju nekog tko im može obećati da s ovim kadrom može ući u Drugu ligu, da mu jednostavno daju priliku za to – rekao je trener Koprivnice Filip Turk.

Dodao je kako su se orijentirali na mlađe igrače koji trebaju skupiti potrebno iskustvo za veće stvari, a kako je financijska situacija u klubu takva da nema mogućnosti za dovođenjem igrača sa strane. No, drži Turk, to ne bi bilo dobro.

– Mislim da je ovakva Treća liga dobra za nas. Ipak smo u vrhu, ipak se pobjeđuje i samim time dobra je atmosfera. Dovođenjem 2-3 igrača to bismo poremetili, a u cilju nam je ipak razvitak naših igrača iz Škole rukometa. U budućnosti, kada bi se igrači koji u Ludbregu igraju kadetsku ligu vratili u naš klub, kada bi naši stekli iskustvo, tada bismo uz uvjet redovitog treniranja mogli razmišljati o Drugoj ligi – rekao je Turk i svoje razmišljanje potvrdio činjenicom.

Filip Turk

– Prvenstvom smo šetali sve dok nisu došle utakmice protiv ta dva-tri jaka protivnika i onda dok je trebalo pokazati nešto, naši igrači nisu bili pravi. Varaždinci su uvidjeli da mogu i odlučili da se bore za Drugu ligu, a u pravu su, objektivno su jači od nas. Samo sam realan, a tu je i problem treniranja. Da imam 16 igrača na treninzima četiri puta tjedno, tada bih i ja promijenio svoje mišljenje što se tiče prvenstva i činjenice da nismo spremni za povratak u viši rang. Koliko se treniralo, još smo mi i dobro izgurali sve to do sada – zaključio je trener Koprivnice Filip Turk.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI