Filmska večer u FUNK-u: Gledat će se film o adolescentskom nasilju

Dokumentarni film Oblak iz 2011. prikazat će se u filmskoj večeri u prostoru Foruma udruga nezavisne kulture u sklopu koprivničkog Kampusa.

Radi se o filmu koji govori o slučaju premlaćivanja Luke Ritza koji je preminuo od posljedica tog nemilog događaja.

Oblak je intimna priča koja se događala daleko od očiju javnosti – dugometražni dokumentarac o traumatičnom gubitku sina jedinca, najboljeg frenda, prvog dečka. Film koji u vremenskom razdoblju od godinu dana nakon Lukine smrti prati njegove najbliže u svakodnevnoj borbi s bijesom, tugom, razočaranjem, tjeskobom i uspomenama. Istovremeno to je i priča o potrebi i važnosti građanske solidarnosti i aktivizma u današnjem društvu.

Filmska večer provodi se u sklopu projekta Centar + u sklopu kojeg se koprivničkoj publici predstavljaju domaće produkcijske kuće i filmovi. U ovom slučaju to je produkcijska kuća Fade in, osnovana 2000. godine kao platforma za mlade autore s afinitetom prema angažiranom filmu i videu.

Spomenuta kuća proizvela je na desetine dugometražnih i kratkometražnih filmova svih rodova, a ponajviše dokumentarnih filmova koji je prirodan medij za bavljenje društveno angažiranim temama.

Film je na rasporedu ovog četvrtka s početkom u 19 sati.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI