Finalizira se još jedan veliki županijski projekt: Grade i petu sportsku dvoranu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ono što su brojni Rasinjčani s nestrpljenjem čekali se i ostvarilo – potpisan je ugovor o javnoj nabavi radova gradnje školske sportske dvorane. Potpisali su ga župan Darko Koren i načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman, a uime izvođača radova predsjednik Uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec.

Projekt je, podsjećamo, vrijedan gotovo 14,3 milijuna kuna, a riječ je o zadnjoj u nizu od školskih sportskih dvorana, koje zajedno vrijede više od 65 milijuna kuna. Ovaj projekt inicirala je Koprivničko-križevačka županija i obuhvaća pet općina – uz Rasinju, i Kloštar Podravski, Sv. Ivan Žabno, Sv. Petar Orehovec i Kalinovac. 

– Uvjeren sam da je ovaj projekt značajan i vrijedan za općinu jer dvorane će osim za školske aktivnosti biti i višenamjenski prostori koje će koristiti svi stanovnici te će zasigurno pomoći u obogaćivanju društvenog života u općini. Osim toga, to je najbolji alat u borbi protiv negativnih demografskih trendova – naglasio je župan. 

Načelnik Kolman je zahvalio županu i Županiji te kazao kako je potpisivanje povijesni dan za Općinu jer buduća dvorana neće biti isključivo namijenjena učenicima nego i svim stanovnicima općine te udrugama.

– Zahvaljujući njima Rasinja je došla na red da se napravi dvorana koja će koristiti čitavoj općini. Uz to, uređenje dvorca Inkey kao velika županijska investicija garantira da će se ovaj prostor revitalizirati na dobrobit naših stanovnika. Zahvalni smo Županiji na izvrsnoj suradnji, vjerujemo da će tako biti i u ubuduće – istaknuo je načelnik Kolman.

Predsjednik Uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec izrazio je zadovoljstvo što tvrtka ima prilike raditi na još jednom značajnom objektu koji bi trebao biti gotovo kroz 10 mjeseci. 

FOTO Županija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Družili se umirovljenici iz Kalinovca

Udruga umirovljenika Kalinovac u povodu Lukova i Dana općine organizirala je druženje svojih članova. Uz dobru zabavu i ples, članovi Udruge proslavili su Lukovo te

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI