Financiranje u doba krize. Roditelji će plaćati samo pola cijene vrtića

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Grad Ludbreg donio je odluku o financiranju vrtića na području Ludbrega u vremenu kada oni ne rade uslijed problema s koronavirusom. U odluci su informacije vezane uz gradski vrtić ‘Radost’ te preporuke za vrtiće ‘Iskrica-Bernarda Varga’ i Smjehuljica’ koji rade na području Ludbrega, ali su u privatnom vlasništvu.

U odluci stoji da će Grad Ludbreg za mjesec ožujak 2020. godine osigurati 800 kuna sufinanciranja po djetetu. Nadalje, roditelji čija djeca pohađaju dječji vrtić Radost za mjesec ožujak platit će 50 posto utvrđenog iznosa, a Grad preporučuje da isto naprave i druga dva vrtića. Ako će neka sredstva koja se tiču troškova vrtića poput plaća zaposlenika, režijskih troškova i slično biti nedostatna, Ludbreg će ih nadomjestiti iz proračuna.

Ravnatelji svih vrtića dužni su podnijeti zahtjev Hrvatskom zavodu za zapošljavanje za korištenje mjera za ‘Očuvanje radnih mjesta’ – potpore za poduzetnike u djelatnostima pogođenim koronavirusom (COVID 19) te su obvezni dokaz o podnošenju zahtjeva dostaviti u nadležni upravni odjel Grada Ludbrega. Od 1. travnja 2020. pa do ponovnog početka rada vrtića Ludbreg će osigurati sufinanciranje od 800 kuna po djetetu te eventualno nedostatna sredstva za podmirivanje nužnih troškova osigurati u proračunu uz korištenje mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI