FLORIJANOVO U MALOM BUKOVCU: Sadržajni dani općinskog slavlja, od Gazdi do velike vježbe

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani Općine Mali Bukovec, nakon svečane sjednice Općinskog vijeća, nastavili su proslavu Florijanova, blagdana sv. Florijana i Dana Općine Mali Bukovec. Prošli vikend program su obilježili umjetnici, kako oni s tamburama tako i s kuhačama i kistovima. U petak je održan koncert popularnog tamburaškog sastava Gazde, a u subotu je DVD Mali Bukovec, uz pomoć Općine, bio organizator drugog natjecanja u kuhanju „gulaša s noklecima“ u kotliću.

Nakon prošlogodišnjih 18 ekipa koje su se tada odazvale na kuhanje paprikaša, ove se godine na natjecanje odazvala 21 ekipa iz bukovečkog i šireg ludbreškog kraja te gosti iz Josipovca u Osječko-baranjskoj županiji. Najbolje gulaše pripremile su ekipe „Udruga Perspektiva“, „Plešvica“ i „Drotarsko društvo Županec“.

U nedjelju je pak održana druga, humanitarna likovna kolonija Udruge LUN-MLA. Sudjelovali su umjetnici čija će djela biti dio aukcije, s koje će se prikupljen sredstva namijeniti uređenju dječjeg igrališta u Lunjkovcu, ali i za potrebite.

Mališani iz Dječjeg vrtića Krijesnica, na Majčin dan svojim su majkama poklonili predstavu. Dani Općine Mali Bukovec završavaju ovog vikenda, kada će u petak biti predstavljena prva Monografija Općine Mali Bukovec, autora i urednika Roberta Ivančana. Predstavljanje će se uz prigodni program održati u društvenom domu u Malom Bukovcu s početkom u 20 sati. Florijanovo u Malom Bukovcu završava u nedjelju, 19. svibnja, pokaznom vježbom sustava civilne zaštite Potres 2019., koja će početi u 14 sati.

FOTO Karlo Eisenbeisser, Općina Mali Bukovec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI