Formiran fond i kreditne linije za poduzetnike: Proračunom osigurali 1,5 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na sjednici skupštine Varaždinske županije  formiran je jamstvenog fonda za obrtnike. Tako je Varaždinska županija formirala Fond solidarnosti za obrtnike i tri kreditne linije.  Za Fond solidarnosti za obrtnike rebalansom proračuna osigurano je 1,5 milijuna kuna.

Bespovratna pomoć isplaćivat će se obrtima čija je egzistencija ugrožena nakon što su odlukom Vlade morali zatvoriti obrte. Obrtima koji imaju do 10 zaposlenih isplatit će se do 3000 kuna bespovratne pomoći, a 5000 kuna obrtima s 10 i više zaposlenih. On-line obrazac objavljen je u srijedu, a u dva dana stiglo je čak 400-tinjak prijava – poručili su iz Varaždinske županije.

Za obrtnike je formiran i jamstveni fond od 3,5 milijuna kuna i sa 70 posto garancije putem Garancijske agencije Varaždinske županije (GARA). Obrtnici će moći dobiti do 50.000 kuna kredita uz zadužnicu s rokom vraćanja do dvije godine i počekom od tri mjeseca tijekom kojih će kamatu plaćati Županija.

Za prerađivačku industriju pripremljen je fond ukupnog kreditnog volumena 2,1 milijun kuna, uz 75 posto garancije putem GARA-e, a moći će se koristiti za financiranje ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu, modernizaciju tehnološkog procesa te za obrtna sredstva vezana uz modernizaciju tehnološkog procesa do 500.000 kuna.

Za OPG-ove se pak provodi program Proljetna sjetva za koju se putem GARA-e također izdaju jamstva. U sklopu ovog programa OPG-ovi mogu dobiti maksimalno 100.000 kuna kredita uz garanciju 100 posto glavnice kredita.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI