FOTO Blagdan Velike Gospe obilježen je procesijama i svetim misama diljem Podravine i Prigorja

Tradicionalnoj procesiji od Koprivnice do župne crkve u Močilama priključio se danas i gradonačelnik Mišel Jakšić


Autor: podravski.hr — 15.08.2018. / 13:28 Aktualno

Blagdan Velike Gospe u Molvama

Blagdan Velike Gospe proslavljen je danas procesijama i svetim misama diljem Podravine i Prigorja, a posebno je svečano bilo u Molvama kod Đurđevca, najvećem podravskom marijanskom prošteništu u koje je od jutra stizalo tisuće vjernika.
Svetkovini Velike Gospe prethodila je trodnevnica, a uoči središnjeg misnog slavlja u Molvama upriličena je i tradicionalna procesija Marijanskom ulicom sa zavjetnim kipom Majke Božje Molvarske koji će u župnoj crkvi ostati do blagdana Male Gospe, 8. rujna, kad će biti vraćen u zavjetnu kapelicu na mjesnom groblju.
Središnje misno slavlje predvodio je varaždinski biskup Josip Mrzljak uz koncelebriranje svećenika Virovskog dekanata. Brojni vjernici su u molvarskom svetištu molitvom tražili utjehu i zagovor Majke Božje Molvarske, a dosta grupa iz Đurđevca i Virja u Molve je hodočastilo pješice. U sklopu proslave blagdana Velike Gospe molvarska Župa upriličila je i svetu misu s blagoslovom djece.
Tradicionalnoj procesiji od Koprivnice do župne crkve u Močilama priključio se danas i gradonačelnik Mišel Jakšić. (db, dv)

EVO KAKO JE BILO U MOLVAMA

Blagdan Velike Gospe u Molvama

PROCESIJA OD KOPRIVNICE DO MOČILA

FOTO: ĐURO GRČIĆ, DUBRAVKO VUTUC