FOTO Dečki i cure utrkivali su se u drvenim dravskim čamcima, bilo je jako zabavno i napeto

Natjecanje je održano u muškoj, ženskoj i mješovitoj kategoriji, a posadu su činila dva člana


Autor: podravski.hr — 29.07.2018. / 14:25 Stil

Utrke su ponudile neizvjesnost

Udruga za očuvanje prirodne i kulturne baštine Konak iz Novog Virja pokraj Đurđevca organizirala je danas na novovirovskom izletištu Čarda jubilarno, deseto natjecanje u veslanju u drvenim dravskim čamcima.
Natjecanje je održano u muškoj, ženskoj i mješovitoj kategoriji, a posadu su činila dva člana. Na stazi dugoj sto metara u muškoj konkrenciji prvo mjesto osvojili su Luka i Darko Šadek, drugo Matija i Danijel Bednaić te treće Marko Radman i Igor Babec.
U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojile su Željka Hrženjak i Lidija Levačić Mesarov, a drugo Iva Puškaš i Magdalena Mesarov.
U mješovitoj kategoriji prvo mjesto osvojili su Tanja i Josip Kusak, drugo Kristina i Hrvoje Cik te treće Ana Peić i Matija Čorba. Nakon natjecanja priređeno je i prigodno druženje, a svi zainteresirani posjetitelji imali su priliku okušati se u veslanju i drvenim dravskim vožnji čamcem.
– I ove godine odaziv natjecateljskih ekipa i posjetitelja bio je dobar, a za najbolje posade smo osigurali prigodne nagrade. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u organizaciji – kaže Krešimir Šadek, predsjednik Udruge za očuvanje prirodne i kulturne baštine Konak. (db)
FOTO: ĐURO GRČIĆ