Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

FOTO Grad Križevci slavi 770. rođendan

Brojni uzvanici i gosti stigli su na današnju svečanu sjednicu Gradskog vijeća u prostorijama Hrvatskog doma u Križevcima, i to povodom 770. rođendana Grada Križevaca. Ujedno je to i centralni događaj povodom Dana grada koji se obilježava upravo na današnji dan.

Neposredno prije sjednice položen je vijenac kod središnjeg križa na Gradskom groblju, u spomen na sve branitelje poginule u Domovinskom ratu kao i sve preminule stanovnike grada Križevaca.

Također, na Strossmayerovom trgu priređena je velika slavljenička torta.

Na samoj sjednici, nakon uvodnih pozdrava i osvrta na prošlogodišnje događaje i uspjehe, dodijeljena su priznanja Grada Križevaca zaslužnim građanima.

Kao što je i najavljeno, počasnim građaninom proglašen je Roberto Mansutti iz Reane del Rojale, gospodarstvenik koji je svojim nesebičnim zalaganjem zaslužan za napredak grada Križevaca te promicanje ugleda i položaja Križevaca u Republici Italiji i svijetu.

Nagrada za životno djelo dobio je Ivan Katavić, i to za izniman doprinos razvoju grada Križevaca te promicanje gospodarstva i ugleda Grada Križevaca u Hrvatskoj i šire.

Plaketu Grada Križevaca dobila je Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ za dugogodišnje unapređivanje kvalitete življenja osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji, potom Križevačka astronomska udruga Perzeidi, i to za popularizaciju astronomije i prirodoslovlja među djecom i mladima te promicanje ugleda i značaja grada Križevaca u Hrvatskoj.

Plaketu je dobio i DVD Poljana Križevačka, i to prigodno uz 130. obljetnicu uspješnog i kontinuiranog rada na zaštiti od požara i promicanju vatrogastva.

Priznanje Grada Križevaca uručena je Marijanu Kralju, i to za višegodišnji nesebičan i predan rad u unaprjeđenju kvalitete života mještana naselja Veliki Potočec, potom Ružici Bjeličić za dugogodišnji stručan pedagoški rad te provedbu procesa cjelovitog odgoja i obrazovanja te Ozrenu Bogdanoviću za dva desetljeća predanog kulturnog, umjetničkog i društvenog rada, a napose rada vezanog uz glazbenu umjetnost i kulturu.

Foto: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Za nove klupe i kućice, sadnju stabala i voćaka...

Dobili 20 tisuća eura za poboljšanje uvjeta u dječjem vrtiću

Proslava Dana općine Legrad

Velika svečanost u Kutnjaku, stigao i Milanović

Zemljište i objekt kupila tvrtka iz Zagreba

Završena trakavica oko nekretnina Dinama iz Apatije

Studentima omogućili stručnu praksu

Podravka i Veleučilište u Križevcima sklopili suradnju

Uoči Dana općine Đelekovec

Postavljena nova stolarija u Domu, na zgradu Općine instalirani solarni paneli

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Sudar teretnjaka i automobila, ozlijeđenu vozačicu odvezla hitna

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI