FOTO Gradska zimska služba spremna za sezonu

Danas ujutro održana je smotra vozila zimske službe grada Koprivnice. Njezin rad službeno počinje 15. studenog, a trajat će sve do 15. travnja, sve u skladu s Programom zimske službe.

Njime se predviđa skup mjera i podataka potrebnih za omogućavanje prohodnosti cesta i sigurnog prometovanja u zimskim uvjetima. U radu su njime obuhvaćene nerazvrstane ceste, pješačko-biciklističke staze, nogostupi, pješački prijelazi i javna parkirališta koja nisu pod naplatom koncesionara.

– Raspolažemo s po pet kamiona i traktora s ralicama i posipačima, dva traktora bez ralica, četiri rovokopača, dva gredera i tri mini. Osigurano je 300 tona soli, 150 tona sipine, 3 tona granita za krpanje rupa u zimskom periodu – rekao je voditelj zimske službe Dražen Marđetko.

– Molio bih vozače ponovno da se pripreme i da ne očekuju samo od nas da vodimo brigu o njima. Da pripreme zimsku opremu. Svoj ćemo dio nastojati odraditi, imamo dovoljno i ralica i soli i nadam se da će i ova sezona proći u redu – rekao je direktor Kominga Nedeljko Potroško.

– Spremni smo i za ovu sezonu, iz proračuna je osigurano 2 milijuna kuna uz sve ostalo. Imamo dovoljno ekipe kao i svake godine do sada, tako da mislim da ćemo u slučaju zimskih padalina i leda moći očistiti cijeli grad na vrijeme. Ovim putem pozivam sve građane da, ukoliko padne snijeg, smanjimo nervozu i povećamo oprez u prometu, to je jako važno – istaknuo je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Foto: Krešo Puklavec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI