FOTO Gradsko vijeće: Ukida se treća zona naplate parkinga, Koprivničke vode dobivaju Nadzorni odbor

U Domu mladih u 16 sati počela je 4. po redu sjednica Gradskog vijeća. Na njoj prisustvuje 18 članova Vijeća.

Prva točka dnevnog reda kao i obično, ostavlja prostora za pitanja. Prvo je bilo o statusu gradskih bedema, na što je gradonačelnik Jakšić odgovorio da zasad nema konkretnih znakova interesa iz nadležnog ministarstva, no ističe kako bedemi, koji se između ostalog, koriste i za organizaciju Renesansnog festivala, neće biti prepušteni slučaju.

Što se tiče poskupljenja cijena, teško je danas projicirati kako će se cijene kretati u budućem razdoblju, tvrdi Jakšić, no uvjerava kako trenutno postoji dovoljno financijske stabilnosti za eventualni paket mjera da se pomogne tamo gdje bi to bilo potrebno. Postavljeno je i pitanje hoće li doći do poskupljenja parkinga u drugim zonama, što gradonačelnik odbacuje. Cijene smeća, međutim, bit će malo teže regulirati.

Na dnevnom redu još se nalazi rebalans proračuna, dodjela javnih priznanja zasluženim građanima, o ustrojavanju i sastavu manjeg urbanog područja Koprivnice, izmjenama Odluke o načinu i naplati parkiranja, odnosno ukidanju naplate parkinga u trećoj zoni i druga pitanja.

Iz Vijeća su također pohvalili inicijativu Grada za anketu u sklopu Strategije razvoja grada za razdoblje 2021. – 2030. u kojoj se sami građani pitaju o problemima u njihovom gradu i njihovoj viziji razvoja grada.

Na petoj se točki nalazi donošenje Zaključka o utvrđivanju prijedloga kandidata za članove Nadzornog odbora Koprivničkih voda, a oni su već otprije poznati, a to su Zdravko Punčikar, Roko Andričević, Melita Bači i Jasna Golubić.

Najzanimljivije ime je možda spomenuti Roko Andričević, koji je u Vladi Zorana Milanovića bio zamjenik ministra znanosti i obrazovanja, a trenutno je zaposlen kao sveučilišni profesor.

– Prije svega, KC Vode nisu imale Nadzorni odbor jer su bile tvrtka kćer Komunalca koji je imao svoj Nadzorni odbor. Morali smo napraviti promjenu u vlasništvu, budući da su Koprivničke vode odnedavno tvrtka sama za sebe. Tvrtka se širi, dobivamo puno veći sustav, a time i više odgovornosti, izjavio je gradonačelnik Jakšić, napomenuvši kako su uvijek u Nadzornom odborima predlagali po jednog člana koji nije bio Koprivničanac, pritom se referirajući na izbor Andričevića.

– Nitko od njih nije politički aktivan niti je član neke stranke, zaključio je Jakšić.

Foto: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI