FOTO I VIDEO Deseteročlana obitelj spašavala kuću od strašnog požara

Vatrogasci su spriječili da se vatra proširi na prizemlje kuće


Autor: podravski.hr — 14.07.2018. / 18:29 Crna kronika

Požar na kući deseteročlane obitelji je izbio u potkrovlju

U požaru koji je danas izbio oko 17.15 sati na imanju desteročlane obitelji Đipalo u Kalinovcu pokraj Đurđevca u poptunosti je izgorjelo potkrovlje, a prava je sreća što u vatrenoj stihiji nije bilo ozlijeđenih. Požar je prvi uočio najmlađi član obitelji, sedmogodišnjak koji je zajedno s braćom u dvorištu čekao roditelje da krenu u svatove.

– Čula sam unuka kako viče da nam gori krovište i odmah smo svi istrčali van da vidimo što se događa. Vatra je već “gutala” krovište i mogli smo samo nemoćno promatrati kako ostajemo bez krova nad glavom – priča nam jecajući Marija Đipalo.

U pet minuta, dodaje potresena baka Marija, izgorjelo je krovište, a vatrogasci su spriječili da se vatra proširi na prizemlje kuće.

– Samo kad se sjetim koliko smo se mučili da nešto stvorimo, a sad smo u pet minuta ostali bez potkrovlja. Voda od gašenja nije prodrla u prizemlje pa ćemo imati gdje spavati. Hvala Bogu da se nikome nije ništa dogodilo – kaže Marija Đipalo.

Nesretnoj obitelji Đipalo u pomoć će uskočiti Općina Kalinovac. Danijel Zvonar, načelnik Općine koji je došao na opožareno imanje ističe da će odmah u ponedjeljak krenuti akcija za pomoć Đipalima.

– Mi ćemo iz proračuna izdvojiti određeni iznos za obnovu kuće, a vjerujem da će se i svi mještani pridružiti akciji – ističe Danijel Zvonar. (db)

Foto i video: Darko Imbriša

Vatru je prvi uočio sedmogodišnjak

Nesretnoj obitelji u pomoć će uskočiti Općina Kalinovac

U samo pet minuta ostali su bez potkrovlja