FOTO I VIDEO: Ivan obožava vrstu ribolova dobro poznatu đelekovečkim ribičima

Podravski list profile

Niti 55 godina života u Samoboru nije moglo izbrisati ni poništiti privlačnu silu između Drave i dravskog ribiča Ivana Vuljaka (69).

Kako kaže ovaj zaljubljenik u ribolov i ‘podravsku amazonu’, on se već 55 godina nalazi na privremenom boravištu u Samoboru, gdje je zapravo živio i radio. No, iako mu je i taj grad prirastao srcu, sve ove godine Ivan je u sebi svakodnevno čuo zov Drave.

Ivan je zaljubljenik u poseban način ribolova

– Rođeni sam Đelekovčak, a život me, eto, odnio u Samobor. Srećom, u Đelekovcu imam starinu gdje mogu boraviti kad se zaželim ribolova na Dravi na koju dolazim cijeli život, a moj ribički staž duži je od pola stoljeća – objasnio je Ivan Vuljak.

Ivan je zaljubljenik u poseban način ribolova, a to je ribolov lakim priborom s dravskog spruda. Takav način posebno je poznat među đelekovečkim ribičima i podrazumijeva ribolov isključivo bijele ribe.

Osim ribolova na Dravi, sastavni dio cijele koreografije je i druženje s lokalnim ribičima

– Lovim plotice, poduste, divere i sličnu ribu. Na taj način sam naučio loviti i  najviše uživam u tome – objasnio je Ivan Vuljak.

Osim ribolova na Dravi, sastavni dio cijele koreografije je i druženje s lokalnim ribičima koji dijele iste afinitetne te love ribe na sličan način.

– Naravno da imam svoje društvo s kojim popričamo o ribolovu, ali i o drugim stvarima. Ribolov na Dravi sastavni je dio našeg života i nitko nikomu nije dosadio niti nakon toliko godina – zaključio je Ivan Vuljak i zabacio udicu s dravskog spruda očekujući ugriz kakvoga divera ili plotice.

FOTO I VIDEO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti