FOTO I VIDEO: Ivan obožava vrstu ribolova dobro poznatu đelekovečkim ribičima

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Niti 55 godina života u Samoboru nije moglo izbrisati ni poništiti privlačnu silu između Drave i dravskog ribiča Ivana Vuljaka (69).

Kako kaže ovaj zaljubljenik u ribolov i ‘podravsku amazonu’, on se već 55 godina nalazi na privremenom boravištu u Samoboru, gdje je zapravo živio i radio. No, iako mu je i taj grad prirastao srcu, sve ove godine Ivan je u sebi svakodnevno čuo zov Drave.

Ivan je zaljubljenik u poseban način ribolova

– Rođeni sam Đelekovčak, a život me, eto, odnio u Samobor. Srećom, u Đelekovcu imam starinu gdje mogu boraviti kad se zaželim ribolova na Dravi na koju dolazim cijeli život, a moj ribički staž duži je od pola stoljeća – objasnio je Ivan Vuljak.

Ivan je zaljubljenik u poseban način ribolova, a to je ribolov lakim priborom s dravskog spruda. Takav način posebno je poznat među đelekovečkim ribičima i podrazumijeva ribolov isključivo bijele ribe.

Osim ribolova na Dravi, sastavni dio cijele koreografije je i druženje s lokalnim ribičima

– Lovim plotice, poduste, divere i sličnu ribu. Na taj način sam naučio loviti i  najviše uživam u tome – objasnio je Ivan Vuljak.

Osim ribolova na Dravi, sastavni dio cijele koreografije je i druženje s lokalnim ribičima koji dijele iste afinitetne te love ribe na sličan način.

– Naravno da imam svoje društvo s kojim popričamo o ribolovu, ali i o drugim stvarima. Ribolov na Dravi sastavni je dio našeg života i nitko nikomu nije dosadio niti nakon toliko godina – zaključio je Ivan Vuljak i zabacio udicu s dravskog spruda očekujući ugriz kakvoga divera ili plotice.

FOTO I VIDEO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI