FOTO I VIDEO: Male ‘Vjeverice’ označile početak radova na školi na Podolicama

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnički mališani iz vrtića Tratinčica, objekta Vjeverica s Vinice simboličnim su puštanjem ‘vremenskih kapsula’ označili i službeni početak radova na gradnji nove osnovne škole u kvartu Podolice. Projekt je to vrijedan nešto više od 50 milijuna kuna, a najesen 2022. u njoj će svoje mjesto naći čak 400 osnovnoškolaca.

Otvorenju je prisustvovao i predsjednik RH Zoran Milanović, župan Darko Koren te posebni gost iz Njemačke, član njemačkog Parlamenta Josip Juratović – sve ih je ugostio koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić sa svojim zamjenicama, pročelnicima, čelnicima gradskih službi, ravnateljicama i ravnateljima škola, vrtića…


Koprivnički gradonačelnik istaknuo je da se na ovu školu čeka 30, 40 godina i da je to san brojnih generacija.

-Hvala cijelom timu u gradskoj upravi, ravnateljicama i ravnatelju, ljudima koji su mjesecima osmišljali i dizajnirali ovaj projekt. Hvala i izvođaču radova Radniku koji je dokaz koliko je naše gospodarstvo u našoj županiji jako. Ova škola je dokaz da Koprivnica i dalje prednjači u društvenim i obrazovnim standardima, kvalitetnim vrtićima, osnovnim i srednjim školama te Sveučilištu Sjever – rekao je Jakšić.

Dodao je kako, zna da su mještani možda već i odustali od ove škole, no sad mu je veliko zadovoljstvo da ju ipak mogu zajedno izgraditi u zadanim rokovima, na dobro učenika, a li i tog dijela grada koji to zaslužuje.

-Ovo je najznačajniji projekt u mandatu ove gradske uprave – dometnuo je Mišel Jakšić.

Predsjednik Zoran Milanović prisjetio se nekih ranijih koprivničkih obrazovnih projekata poput gradnje Gimnazije javno-privatnim partnerstvom u kojem je Koprivnica bila pionir, a zatim i razvoja Sveučilišta Sjever u čijem je formiranju i sam imao popriličan utjecaj za vrijeme kad je bio premijer.

-Ovaj projekt će na kraju financirati sam Grad. Je li to moglo biti drukčije sad je teško reći, no onaj model javno-privatnog partnerstva mi se čini boljim i mislim da bi bio održiv. Sad kad je novac dostupniji i jeftiniji no ikad… Ne mogu baš u svakom gradu u koji dođem reći da je napravljeno sve dobro na ovaj način. Uživajte u ovoj školi i vjerujem da će vam troškovi biti održivi, jer to treba na kraju i financirati – poručio je Milanović.

FOTO I VIDEO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI