FOTO I VIDEO: Marko (11) i Petar (8) ulovili dravsku ribu s kultnim statusom među ribičima

Podravski list profile
Marko i Petar na pec su ulovili podusta

Ovo je budućnost podravskog ribolova! Marko (11) i Petar (8) Jurišić iz Đelekovca uživali su sa stricom na čamcu, plovili Dravom i okušali se na pec. Da su već od malih nogu pokazali da im je Drava “u krvi” pokazuje i ulov – dobar primjerak podusta. Pecali su na Dravi kod Legrada (Libanovec), a bodrio ih je stric Jura koji ipak ima podosta iskustva u ribolovu. On je ujedno i ovjekovječio ovaj ulov.

– Taj sjajni borac, snažan, lukav i oprezan, ponekad toliko plaho prilazi mamcu da ga je moguće prevariti samo najfinijim priborom i dobro uravnoteženim sistemima, sa laganim plovcima, malim udicama i vrlo tankim predvezima. No u ribolovu plovkom sve to opet neće donijeti znatnije rezultate izostavite li ono najvažnije – precizno izmjerenu dubinu. Podust je, naime, riba dna i hranu uzima pretežno sa samog dna ili tek nešto malo iznad – kaže jedan od iskusnijih naših ribolovaca Ninoslav Žagar.

FOTO I VIDEO Privatan album

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI