FOTO I VIDEO: Netko mi ga je namjerno vužgal, pa kakav je to čovek, još sam u šoku

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Marici Štefotić iz Peteranca u večernjim satima četvrtka do temelja je izgorio štagalj. Marica je i sljedećeg jutra bila u šoku, pogotovo jer se očevidom pokazalo da je štagalj planuo djelovanjem ‘ljudske radnje’.

– Namjerno nam je neko vužgal štaglja. Vatra je krenula iz jednog kuta štaglja, a baš taj dio je bilo polijan benzinom. Pa ko bi nama to namjerno napravil, ja stvarno ne znam – veli Marica.

Kako kaže, susjed je prvi primijetio da gori štagalj.

– Bilo je oko 15 do 11 navečer dok je sused došel i čula sam ga da viče ‘Marijana, štagelj ti gori’. U 11 je sve već bilo u plamenu. Kad smo izašle van, imale smo kaj videti. Sve je bilo puno dima, sve je već bilo gotovo. Četiri kokoši i jedan pevec su mi zgoreli, a i fosne i 25 bala slame koje su bile u štaglju zgorele su do temelja. Sva sreća da sam imala dugački šlauf pa je sused vodom zalijeval ‘sušu’ koja je odmah do štaglja pa se vatra nije proširila dalje na šupu i kuću. To je bila strahota, neću uopće pomisliti kaj bi bilo da je požar otišel dalje. To bog dragi ne bi spasil – veli Marica koja u kući živi s kćeri koja je još bila budna kad je planulo.

Kako kaže Marica, nikad se ni sa kim nisu svađali niti imali problema, i ne može vjerovati da je to netko napravio.

– Nakon kaj su vatrogasci ugasili vatru, dva policajca ostala su cijelu noć dežurati, a onda su ujutro došli napraviti očevid. Još uvijek sam u šoku, i dalje nemrem vjerovati da je to namjerno napravljeno.  Prije dve godine zamijenili smo krovište, tu smo držali puno stvari, a sad je sve uništeno. Kakvo to srce ima taj koji je to vužgal, ja ne znam – objasnila je Marica.

Očevid koji su u petak proveli koprivnički policajci pod nadzorom protupožarne inspektorice MUP-a potvrdio je kako se štagalj zapalio i izgorio djelovanjem “ljudske radnje”. Je li požar podmetnut ili je izbio na neki drugačiji, slučajan način, utvrdit će se kriminalističkim istraživanjem.

Iz policije se nisu htjeli “zalijetati” izjavom kako je požar podmetnut, iako, neslužbeno smo doznali, prema tragovima pronađenima na zgarištu, sve upućuje na to.

S požara, vatru gase iz DVD-a Sigetec

FOTO I VIDEO Nikola Wolf, DVD Sigetec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI