FOTO I VIDEO: Podravina pod vodom, Drava će još rasti – traje pripremno stanje obrane

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Drava je na mjernoj jedinici kod Botova trenutno na 430 centimetara, zasad, tvrde stručnjaci nije alarmantno – no stanje se prati i traje pripremno stanje. Kiša će, navode u Državnom hidrometeorološkom zavodu padati još danas, a sutra i preksutra najavili su razvedravanje. Fotografije i video isječke donosimo vam s našeg botovskog mosta s kojeg se može vidjeti koliko je narasla Drava. Neka su okolna polja uz njen tok, od Legrada pa sve prema istoku poplavljena, a, kako doznajemo Drava teče i prema “autoputu”. No, panike zasad nema.

Dožupan Ratimir Ljubić, načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Županije upravo je izjavio:

– Od jučer ujutro uspostavljeno je pripremno stanje obrana od poplava i još je na snazi. Ne očekujemo veliki porast vodostaja no kako se radi o povećanju vodostaja na Rijeci Muri i protoka kroz Donju Dubravu, očekuje se da će kod Botova do kraja dana ili sutra ujutro biti proglašeno redovno stanje obrane – navodi Ratimir Ljubić, što znači da bi Drava mogla porasti do 500 centimetara.

-Ne očekuje se potreba za intervencijama, pažljivo se prati situacija i redovno primamo izvješća i vjerujemo da neće biti opasnosti od poplava i šteta – dodao je R. Ljubić.

Drava – Botovo, danas u 10:00.

FOTO I VIDEO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI