FOTO I VIDEO: “Sigurna sam da sam pokraj Drave vidjela pumu!”

Priča o pumi za koju mnogi tvrde da je viđena na više lokacija na području nedaleko od ušća rijeke Mure u Dravu dobila je svoj nastavak. Unatrag nekoliko mjeseci u više navrata spominjalo se kako je puma viđena na tom području, a Kristina Milosavljević iz Selnice Podravske, naselja na području općine Legrad, uvjerena je da je prošle nedjelje prilikom šetnje ugledala tu divlju zvijer.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Kao i obično, odlučila sam prošetati do Drave. To je područje inače jako lijepo za šetnju i sigurno je za ljude. Kad sam stigla do obale, na kojih 60-70 metara od sebe ugledala sam životinju kako izlazi iz grmlja. Sigurna sam da je to bila puma. Sve se odigralo brzo, previše brzo, od izlaska životinje skroz iz raslinja i vraćanja natrag tako da nisam uspjela snimiti fotografiju. Došla je do ruba korita koje je potkopano od toka Drave i vratila se brzo natrag i nisam je više vidjela – ispričala nam je Kristina Milosavljević.

Nije, dodaje ona, mogla vidjeti na koju je stranu puma krenula. Zato je Kristina krenula brzim korakom prema svom domu jer je bila u strahu.

-Pokušala sam nazvati svoje, ali nitko se nije javljao. Nije mi bilo baš svejedno jer sam stalno mislila kako puma može iskočiti iz nekog grmlja – kaže Kristina Milosavljević.

Kad je došla doma, odmah je o svom neugodnom slučaju obavijestila načelnika Općine Ivana Sabolića, koji je ujedno i lovac.

– Odlučila sam se javiti i Podravskom listu kako bi informirala građane da pripaze kad idu u šetnju na tom području. Inače, često idem u šetnju uz Dravu jer je ona blizu moje kuće, a kako sam po struci magistrica kineziologije i radim u Austriji, svaki put kad sam doma volim biti što više u prirodi. Sad mi više nije baš svejedno ići u šetnje uz rijeku Dravu – zaključila je Kristina Milosavljević.

Viđaju je od ljeta

Inače, priča o pumi u rezervatu Veliki Pažut između Međimurja i Podravine aktualna je od ljeta, kada ju je vidio i snimio jedan međimurski lovac koji je čekao divlje svinje. Od tada je bilo mnogo dojava o neobičnoj životinji na ovom području, no niti jedna potraga za njom nije dala rezultata.

Sve potrage imaju isti cilj – životinju upucati omamljujućim strelicama te ostraniti iz okoliša, no lovci imaju dozvolu i pucati na nju ako je nekom čovjeku zbog nje ugrožen život. Inače, među srodnim grabežljivcima, dakle velikim mačkama, ovo se životinja nalazi na četvrtom mjestu po veličini, nakon tigra, jaguara i lava. Dužina tijela doseže 180 cm, repa do 70 cm, težina jedinke u prosjeku je 80 kg, ali veliki predstavnici dosežu i više od 100 kg.

FOTO I VIDEO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI