FOTO I VIDEO: “Sigurna sam da sam pokraj Drave vidjela pumu!”

Priča o pumi za koju mnogi tvrde da je viđena na više lokacija na području nedaleko od ušća rijeke Mure u Dravu dobila je svoj nastavak. Unatrag nekoliko mjeseci u više navrata spominjalo se kako je puma viđena na tom području, a Kristina Milosavljević iz Selnice Podravske, naselja na području općine Legrad, uvjerena je da je prošle nedjelje prilikom šetnje ugledala tu divlju zvijer.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Kao i obično, odlučila sam prošetati do Drave. To je područje inače jako lijepo za šetnju i sigurno je za ljude. Kad sam stigla do obale, na kojih 60-70 metara od sebe ugledala sam životinju kako izlazi iz grmlja. Sigurna sam da je to bila puma. Sve se odigralo brzo, previše brzo, od izlaska životinje skroz iz raslinja i vraćanja natrag tako da nisam uspjela snimiti fotografiju. Došla je do ruba korita koje je potkopano od toka Drave i vratila se brzo natrag i nisam je više vidjela – ispričala nam je Kristina Milosavljević.

Nije, dodaje ona, mogla vidjeti na koju je stranu puma krenula. Zato je Kristina krenula brzim korakom prema svom domu jer je bila u strahu.

-Pokušala sam nazvati svoje, ali nitko se nije javljao. Nije mi bilo baš svejedno jer sam stalno mislila kako puma može iskočiti iz nekog grmlja – kaže Kristina Milosavljević.

Kad je došla doma, odmah je o svom neugodnom slučaju obavijestila načelnika Općine Ivana Sabolića, koji je ujedno i lovac.

– Odlučila sam se javiti i Podravskom listu kako bi informirala građane da pripaze kad idu u šetnju na tom području. Inače, često idem u šetnju uz Dravu jer je ona blizu moje kuće, a kako sam po struci magistrica kineziologije i radim u Austriji, svaki put kad sam doma volim biti što više u prirodi. Sad mi više nije baš svejedno ići u šetnje uz rijeku Dravu – zaključila je Kristina Milosavljević.

Viđaju je od ljeta

Inače, priča o pumi u rezervatu Veliki Pažut između Međimurja i Podravine aktualna je od ljeta, kada ju je vidio i snimio jedan međimurski lovac koji je čekao divlje svinje. Od tada je bilo mnogo dojava o neobičnoj životinji na ovom području, no niti jedna potraga za njom nije dala rezultata.

Sve potrage imaju isti cilj – životinju upucati omamljujućim strelicama te ostraniti iz okoliša, no lovci imaju dozvolu i pucati na nju ako je nekom čovjeku zbog nje ugrožen život. Inače, među srodnim grabežljivcima, dakle velikim mačkama, ovo se životinja nalazi na četvrtom mjestu po veličini, nakon tigra, jaguara i lava. Dužina tijela doseže 180 cm, repa do 70 cm, težina jedinke u prosjeku je 80 kg, ali veliki predstavnici dosežu i više od 100 kg.

FOTO I VIDEO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI