FOTO I VIDEO: Stigla nova riba u jezero, uskoro i na druge podravske vode

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Sportsko-ribolovni klub Ludbreg počeo je s poribljavanjem voda  kojima gospodari. Prošle srijede u suradnji s HEP-om poribljeno je akumulacijsko jezero HE Donja Dubrava. Naime, HEP svake godine u sklopu svog ekološkog programa u akumulacijsko jezero pusti oko 900 kilograma šarana i nešto manje od 70 kilograma štuke.

– Imamo izvrsnu suradnju s ribičima na našim vodama. Oni su naša desna ruka i uvijek su na terenu i znaju što se događa. Mi iz HEP-a ovom akcijom želimo pokazati da smo spremni nastaviti tu izvrsnu suradnju – rekla je Ivančica Somođi iz HEP-a.

U narednim tjednima SRD Ludbreg nastavit će poribljavanje na ostalim vodama kojima upravlja, a kani se pustiti 1,6 tona riba, i to šarana, amura, smuđa i linjaka. Uz to, u ludbreškom klubu u posljednjih godinu dana značajno se povećala brojnost članstva, te smatraju da to nije slučajnost, nego pokazatelj dobrog posla koji obavljaju.

– Uređujemo dom, napravili smo i nadstrešnicu, a uz to uredili smo jezera kojima upravljamo i sad je na njima izvrstan ribolov. Svi koji dođu na naše vode znaju da će nešto i uloviti. Upravo zbog toga vratili su nam se stari članovi, ali i došli novi. Tako sada brojimo više od 500 članova – rekao je Dražen Filipović, tajnik SRD-a Ludbreg, koji je doda da u klub nastavljaju s aktivnostima i zamjenom uvjerenja o položenom ribolovnom ispitu, bez koje se neće moći kupiti ribolovna dozvola za 2021. godinu.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI