FOTO: Ivan Pal ponovno izabran za predsjednika Gradskog vijeća Koprivnice

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Domu mladih danas poslije podne održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Koprivnice nakon lokalnih izbora.

Za predsjednika Vijeća ponovno je izabran Ivan Pal (HSS), dok su također jednoglasno za potpredsjednike izabrani Maja Marković (SDP) i Franjo Marković (HDZ).

– Velika je čast što sam dobio novi mandat. Ovo Gradsko vijeće je primjer načina funkcioniranja, primjer kako bi se politika trebala voditi na predstavničkoj razini. Od srca vam zahvaljujem – rekao je Ivan Pal.

Sjednica je održana u Domu mladih Koprivnica

S liste SDP-a i koalicijskih partnera u Gradsko vijeće ušli su Ivan Pal, Petra Rožmarić, Dragutin Jeđud, Kristina Mikulić, Željko Šemper (HSU), Ksenija Kraljic Babić, Nenad Martinaga (HSS), Maja Marković, Timon Fabijanec i Vesna Peršić Kovač (HSS). Mihaela Lončarek (SDP) dobila je mandat kojeg je prepustio gradonačelnik Mišel Jakšić zbog nespojivosti funkcija.

HDZ će u koprivničkom parlamentu predstavljati Franjo Marković, Saša Cestar i Mladen Fajdetić, odustali su dožupan Ratimir Ljubić i Sonja Celiščak.

Ivica Suvalj i Goran Pakasin predstavljat će Mrežu i HNS, dr. Josip Večenaj i Dražen Mikulec Nezavisne, te Davor Milaković Domovinski pokret.

Vijećnici su položili prisege te potom izabrali i odbore. Na kraju sjednice obratio im se gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Hvala vam na korektnoj i konstruktivnoj kampanji, na svim onim idejama koje su izrečene u samoj kampanji, ali vam i čestitam na ostvarenim rezultatima. Izuzetno sam ponosan na suradnju koju smo imali u prethodnom sazivu Gradskog vijeća. Ponešto vas je ostalo i iz tog mandata u kojem smo oko 80 posto odluka donijeli jednoglasno, a mislim da to samo govori o duhu rasprave kojeg smo imali te da smo se unatoč razlikama znali naći i okupiti oko jednog jasnog cilja, a to je da naš grad ide naprijed – rekao je Jakšić.

Gradonačelnik MIšel Jakšić

Istaknuo je kako je Koprivnica danas grad s dobrim temeljima, neupitni lider i pokretač Koprivničko-križevačke županije, ali i neupitni lider u puno toga ne samo u regiji, nego i u cijeloj zemlji.

– Pred svakim od nas je zadatak da i u novom mandatu te temelje i sve ono dobro što imamo iskoristimo za građenje još boljeg, još jačeg, još bržeg, još razvijenijeg grada. Puno projekata je pred nama, otvaraju nam se novi državni fondovi i novo proračunsko razdoblje Europske unije. Period koji je pred nama daje nam veliku priliku da nakon ovog mandata, ako iskoristimo sve šanse koje nam se pružaju, možemo reći da smo ostvarili jedan od najvećih, najbržih i najrazvojnijih razdoblja u životu Grada Koprivnice – dodao je gradonačelnik.

Foto: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI