FOTO Između večerašnje proslave ulaska u EU i Picokijade predsjednica države odabrala – Đurđevac

Čini se kako su šefica države i đurđevački gazda Željko Lacković izgladili nesporazume otprije tri godine


Autor: podravski.hr — 30.06.2018. / 9:35 Aktualno

Đurđevački mališani izveli su sinoć svoj prikaz Legende o Picokima

Prvi dan najveće županijske manifestacije, Picokijade ponudio je sinoć u Đuređvcu koncert sve popularnijeg Petra Graše koji je ispred đurđevačke utvrde Stari grad privukao brojnu publiku.
Sladunjavi hitovi poput Moje zlato, Ako te pitaju, Volim i postojim bacili su u trans oko 4000 posjetitelja, a koncert nije mogao proći ni bez pjesama Olivera Dragojevića koje Petar Grašo vrlo rado izvodi.
Prije koncerta na središnjem gradskom trgu mališani Dječjeg vrtića Maslačak izveli su svoj scenski prikaz Legende o Picokima s kojim su dočarala povijesnu obranu Starog grada.
Danas će Picokijada ponuditi i središnji događaj, scenski prikaz Legende o Picokima u režiji Krešimira Dolenčića koji počinje u 22.30 sati. Igrana Legenda će ponuditi brojne novitete, kao i spektakularni 3D mapping na samoj sceni, a nakon prikaza od pola noći ispred utvrde Stari grad Đurđevčane i njihove goste će zabavljati Massimo.
Dolazak na Picokijadu najavila je i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Čini se kako su šefica države i đurđevački gazda Željko Lacković izgladili nesporazume otprije tri godine, kad je Lacković odbio predsjedničino pokroviteljstvo nad Picokijadom jer ih Grabar Kitarović nije primila na Pantovčaku. Tada je, u lipnju 2015. godine, na Picokijadu stigao samo SDP-ov premijer Zoran Milanović.
Zanimljivo, večeras se u zagrebačkom HNK-u svečano obilježava peta godišnja ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Svečanost organizira Vlada RH, a pozvana je i predsjednica. No, Kolinda Grabar Kitarović premijeru Andreju Plenkoviću poručila je kako neće doći jer mora na otvorenje Picokijade. (db, rm)

Petar Grašo pjevao je pred oko 4000 ljudi

Marta Šandrovčan (u sredini), porezna inspektorica iz Budančevice s prijateljicama

Lijepa i vesela ekipa porezne inspektorice

Željka Ivandija Goll, učiteljica u školi u Molvama

Nikola Carek (lijevo) i Vjekoslav Turković, nogometaši Ferdinandovca s djevojkama

Klinci uprizorili Legendu o picokima

Koncert Petra Graše sinoć u Đurđevcu

Ana Peroković, đurđevačka odgojiteljica, uskladila je modni stil sa kćerkicom

FOTO: ĐURO GRČIĆ