FOTO: Jakšić stupio na dužnost: Planiramo ostvariti nikad veće i važnije projekte za život naše Koprivnice

Na prigodnoj svečanosti u Domu mladih danas su na dužnost stupili gradonačelnik Mišel Jakšić (SDP) i njegova zamjenica Ksenija Ostriž (nezavisna) koji su ostvarili pobjedu na izborima u prvom krugu sa 6031 glasom.

– Veliko hvala i svim Koprivničankama i Koprivničancima koji su izašli na ove izbore i dali nam veliko povjerenje, jer 800 glasova više nego prije četiri godine je nešto što veseli, što puni ponosom, ali i velikom odgovornošću. Hvala i onima koji su glasali za druge kandidatkinje i kandidate, jer doista vjerujemo da u zajedničkom dijalogu, u konstruktivnim nadmetanjima idejama, možemo zajedno stvarati još bolju, ljepšu i jaču Koprivnicu – istaknuo je Mišel Jakšić.

Naglasio je duboku vjeru kako za ovaj grad dolazi najbolje vrijeme.

– Pred nama su četiri godine u kojima planiramo ostvariti nikad veće i važnije projekte za život naše Koprivnice. Korona-kriza nam je pokazala koliko je važna solidarnost, ali i obrazovni i zdravstveni sustav. I dalje ćemo biti grad znanja, grad mladih ljudi, grad koji će ići naprijed.

Postojeće poduzetničke zone uskoro će biti popunjene, u tijeku je projekt aglomeracije koji je najveći u povijesti. Uz to, Koprivnica je treći grad u Hrvatskoj po razvrstavanju otpada.

– Imamo velike europske projekte za koje uopće ne sumnjamo da će nas dovesti do toga da Koprivnica bude najbolji grad u Hrvatskoj po razvrstavanju otpada.

Istaknuo je kako je ovaj grad odavno zaslužio, platio i preplatio drugi kolosijek pruge i brzu cestu.

– Ono najvažnije, što su nas naučili veliki ljudi iz povijesti ovog grada, što nas uči snažno gospodarstvo, što nas uče sportski kolektivi kojima se toliko ponosimo, naše ustanove u kulturi, naš obrazovni sustav, je to da vjerujem da ćemo i u naredne četiri godine čuvati i razvijati jedan duh otvorenosti, solidarnosti, slobode. Duh nade i optimizma koji je ovaj grad oduvijek nosio u sebi, da smo spremni ići naprijed, ali da smo spremni i prihvaćati kritike i čuvati sve one različitosti za koje duboko vjerujemo da nas čine boljima i uspješnijima – rekao je Jakšić.

Uslijedio je prigodni skromni domjenak za uzvanike.

Foto: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI