FOTO Koprivnička epizoda Zlatka Dalića: iz Slavena je otišao brzo, ali neke su veze ostale čvrste

Prvi telefonski poziv da preuzme reprezentaciju nakon smjene Ante Čačića stigao mu je upravo od bivšeg poslodavca u Slavenu


Autor: podravski.hr — 13.07.2018. / 13:46 Sport

Zlatko Dalić na klupi Slavena s pomoćnikom Pavom Crncem

Da nitko nije prorok u vlastitom selu – stara je istina koje su ovih dana itekako svjesni i u Podravini.
Riječ je o Zlatku Daliću, najuspješnijem hrvatskom treneru svih vremena, koji je na korak do ostvarenja najvećeg sna – osvajanja svjetskog nogometnog prvenstva. Dalića u Koprivnici pamtimo i kao trenera NK Slavena Belupa, ali u Podravini se, na žalost, nije dugo zadržao.
Na vruću klupu Slavena Dalić je sjeo početkom kolovoza 2009. godine umjesto Milivoja Bračuna koji je tamo izdržao tek nekoliko utakmica. Kako Bračun otpočetka nije ‘kliknuo’ s vodstvom kluba i igračima, vrlo brzo su mu se zahvalili na suradnji.
Zlatko Dalić u Koprivnici je, međutim, bio u prolazu. Ostao je tek nepunih deset mjeseci. Otišao je potkraj svibnja 2010. godine, a Slaven je te sezone završio na sedmom prvenstvenom mjestu. Mediji su tada objavili kako je trenerski mag dobio arapsku ponudu koja se ne odbija i odlučio krenuti put Saudijske Arabije.
No, javna je tajna da ga ni Uprava Slavena – na čijem je čelu bio tadašnji predsjednik uprave farmaceutske kompanije Belupo Stanislav Biondić, a klupski direktor sadašnji drugi čovjek HNS-a Robert Markulin – nije pretjerano nagovarala da ostane.
Da su Dalićeve veze s Koprivnicom ipak ostale neraskidive, pokazao je put kojim je lani došao na čelo hrvatske nogometne reprezentacije. Prvi telefonski poziv da preuzme reprezentaciju nakon smjene Ante Čačića stigao mu je upravo od bivšeg poslodavca u Slavenu – Roberta Markulina.
Zlatko Dalić u nedjelju na klupi hrvatske reprezentacije igra utakmicu života. I, kako se taj dan i čas približava, sve smo uvjereniji kako će se i koprivnički Slaven uskoro moći hvaliti da ga je u jednom trenutku vodio svjetski nogometni prvak. Naš Zlatko Dalić. (rm)

U šetnji Koprivnicom

Uz aut crtu za vrijeme utakmice

Bijela košulja kao zaštitni znak

Sa Slavenovim šalom na treningu

FOTO: NIKOLA WOLF