FOTO Kutak cvjetnog raja na zemlji gospođe Anke: ‘Volim svoje pelargonije, begonije i surfinije’

Ako znate za neku lijepo uređenu cvjetnu kuću, dvorište, vrt, balkon, klijet ili tek prozor - javite nam. Pošaljite nam kakvu fotku i podatke


Autor: podravski.hr — 17.07.2018. / 15:59 Stil

Ankina kuća u cvijeću ponos je cijelog sela

Maleni kutak raja na zemlji vrijedne gospođe Anke – tako bi se mogla nazvati njezina kuća sva u cvijeću smještena u Repašu u općini Molve kod Đurđevca.
Anka Gazdek može se podičiti najljepšom okućnicom u cijelom selu, a vjerojatno i šire. U to smo se i sami uvjerili: ne postoji niti jedan prozor, ograda ili zelena površina koju Anka nije ukrasila predivnim crvenim i ružičastim cvijećem.
– Imam najviše pelargonija, begonija i surfinija, a volim svakakvo cvijeće. S cvijećem je jako puno posla, najvažnije je redovito zalijevanje i održavanje i jako puno brige. Naravno, ništa bez ljubavi prema cvijeću i uređenju okoliša – ispričala nam je marljiva Repaščanka.
Iako ima nešto cvijeća i od lani, većinu je Anka kupila ove godine, a to je, kako kaže ‘skup sport’.

– Da svaka sadnica košta i pet kuna, to je puno, a ne mogu ih niti prebrojati koliko ih imam. Najviše kupujem na đurđevačkom placu, a nešto i sama presađujem. No, užitak u cvijeću ne može se mjeriti novcem – priznaje gospođa Anka.
Svakodnevno joj treba dosta vremena za održavanje, a pomažu joj i unuci.
– Unuk me je neki dan pitao kako to da jedna ukrasna tegla stoji već nekoliko dana, a da ja već nešto nisam u nju posadila. Drago mi je da i oni to vole i da mi pomažu – smije se Anka Gazdek.
Od prihrane koristi samo željezo, odnosno prah koji se rastopi u vodi, a važno je da se pazi na to voli li biljka sunce ili ne.
– Ove vrste vole sunce, ali i puno vode tako da je svakodnevno zalijevanje obavezno. No, to me opušta i raduje kad sve konačno procvjeta – zaključila je Anka. (sm)

POŠALJITE NAM VAŠE FOTOGRAFIJE
Ako znate za neku lijepo uređenu cvjetnu kuću, dvorište, vrt, balkon, klijet ili tek prozor – javite nam. Pošaljite nam kakvu fotku i podatke, a naša ekipa napravit će reportažu o tome.
Prijedloge šaljite u Inbox Facebook stranice Podravski list, e-mailom na info@podravski.hr ili na mobitel 099 226 3156.
Najljepše uređenu nagradit ćemo na koncu vrijednim darovima naših ‘cvjetnih’ sponzora.

FOTO: NIKOLA WOLF