FOTO Maturanti plesali salonsko kolo, jedan završio na hitnom liječenju zbog alkohola, nekoliko s ozljedama

Koprivnička policija nije imala potreba za intervencijom za jučerašnje norijade na Bašči


Autor: podravski.hr — 22.05.2018. / 14:15 Aktualno

Više stotina maturanata okupilo se na središnjim trgovima

Danas je posljednji dan službenih maturantskih “ludorija” diljem Podravine i Prigorja. Stotine učenika završnih razreda pjeva, pješe i slavi “punoljetnost” i okreće novu stranicu u životu. Utorak je i dan kad se u našim gradovima, Križevcima, Đurđevcu i Koprivnici plesalo tradicionalno salonsko kolo i družilo na središnjim trgovima.

Županijski Zavod za hitnu medicinu imao je tek jednu intervenciju, a radilo se o maturantu kojeg su zbog alkoholiziranosti prevezli na koprivnički Hitni bolnički odjel. Imali su i nekoliko slučajeva gdje su sami maturanti došli u Zavod za hitnu potražiti pomoć zbog manjih ozljeda poput ogrebotina i natučenja.

Koprivnička policija, pak, nije imala potreba za intervencijom za jučerašnje norijade na Bašči, a također nije zaprimila ni jednu prijavu građana u vezi s tim okupljanjem. To će reći da se policiji nije obratila ni poznata liječnica Dubravka Withe-Jukić, koja je bila najavila da će mjeriti buku u svojoj ordinaciji, nedaleko od Bašče, te će podnijeti prijavu ako razina buke bude iznad zakonskog maksimuma. Ona se lani žalila kako zbog buke ne može normalno raditi te je bila najavila kako će ovogodišnju norijadu dočekati spremna.

Angažirala je stručnjaka za mjerenje buke te je rekla da će podnijeti prijave i tužbe ako norijada bude preglasna. No, kako je prijava zasad izostala, čini se da je slavlje pod šatorom na Bašči ove godine tiše nego lani. (hš)

FOTO: Dubravko Vutuc, Đuro Grčić, Tomislav Belušić