FOTOREPORTAŽA Missica Viktorija i njezina prijateljica Fiona i po kiši u seoski dućan uvijek idu zajedno

Viktorija Savić (21) studentica je treće godine menadžmenta u poljoprivredi


Autor: podravski.hr — 22.01.2018. / 11:21 Stil

Viktorija Savić (21) spremna za pokret

Viki i Fiona nerazdvojne su prijateljice, čija šetnja ulicama Reke, tog prigradskog koprivničkog naselja, ne prolazi nezapaženo. Viktorija Savić (21) studentica je treće godine menadžmenta u poljoprivredi na križevačkom VGU, a kobila Fiona mješanka je mame hrvatske sportske kobile i oca holsteina.
Prošli tjedan „ulovili“ smo ih u uobičajenom izlasku u mjesnu trgovinu. Iako je padala kiša, to nije omelo prijateljice u kupnji, jer baš im se omilila – čokolada. Bilo ljeto ili zima, pržilo sunce ili padao snijeg, one su uvijek spremne za akciju.
– Uvijek uz sebe nosim novac pa ako treba što kupiti odemo do trgovine. Nama doma špeceraj, a Fioni jabuke, mrkvice ili kocke šećera koje obožava – priča Viktorija, inače lanjska natjecateljica za Miss Hrvatske i aktivna članica Bilogorskih rendžera koja je naučila jahati sa svega devet godina.
Fionu su, kaže, kupili kad je imala nešto više od godinu dana i otad su kao „prst i nokat“. Viktorija za sebe kaže da konje obožava, ali i da je neustrašiva, jer padala je već sedam puta i to je nije pokolebalo. Jaše, kaže, i njena majka Rada.
– Ili sam ja na konju, a majka me prati traktorom ili biciklom ili je obratno. Upravo ujahujemo njenu mladu četverogodišnju kobilu Narin koja se oporavila od ozljede pa će nam biti lakše – kazuje Viktorija koja s Fionom zna navratiti i do lokalnog kafića, no vrijeme najradije provodi jašući izazovnim bilogorskim brdima i prelijepim podravskim nizinama. (ib)

FOTO: NIKOLA WOLF