FOTO Na Gradskom groblju jučer sahranjena poznata koprivnička liječnica dr. Zlatka Nemet-Lojan

Radila je kao internistica hematologinja, a bila je i šefica dnevne bolnice


Autor: podravski.hr — 17.01.2018. / 15:29 Aktualno

Obitelj nije mogla skriti pregolemu tugu

Na Gradskom groblju u Koprivnici jučer je sahranjena dr. Zlatka Nemet-Lojan (64), poznata koprivnička liječnica i humanitarka koja je preminula u ponedjeljak nakon duge i teške bolesti. Na posljednjem ispraćaju okupilo se mnogo poznatih lica iz liječničkih i javnodruštvenih krugova koji su došli odati počast doktorici koja je zadužila svoju bolnicu i svoju Koprivnicu.
Bili su tu bivši bolnički ravnatelji dr. Mijo Bardek i Sandra Sinjeri, poznati liječnici koprivničke bolnice Maja Toth-Mršić, Elizabeta Horvatić, Vesna Mađarić, Dražen Sačer, golski načelnik dr. Stipe Milinković, bivša gradonačelnica Vesna Želježnjak, direktorica RK Podravke Božica Palčić i mnogi drugi. Obitelj, rodbina i prijatelji nisu mogli skriti pregolemu tugu zbog velikog gubitka.
Dr. Nemet-Lojan svoj je radni vijek provela u koprivničkoj Općoj bolnici gdje je radila kao internistica hematologinja, a bila je i šefica Dnevne bolnice – službe za internističke djelatnosti sve do odlaska u mirovinu 2015. godine. Bila je i dugogodišnja predsjednica Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije, gdje je puno vremena i energije izdvajala za humanitarni rad te organiziranje dobrotvornih događanja.

Dr. Vesna Mađarić i bivša gradonačelnica Vesna Želježnjak (u sredini)

Dr. Stipe Milinković, dr. Dražen Sačer i dr. Mijo Bardek

Cvijet na grob drage doktorice

Obitelj na posljednjem ispraćaju u dvorani

U slobodno vrijeme, a osobito nakon odlaska u mirovinu, dr. Nemet-Lojan bavila se brojnim hobijima, među kojima najintenzivnije amaterskom fotografijom i pisanjem pjesama te je izdala šest zbirki poezije. Godine 2005. dobila je Medalju grada Koprivnice za iznimne zasluge na polju medicinskog, javnozdravstvenog i humanitarnog rada. (rm, sm)
FOTO: KARLO EISENBEISSER