FOTO / NEPLANIRANO KUPANJE Ribič automobilom sletio u kanal hidroelektrane. Bio je prilično pijan

Uz pomoć prolaznika uspio se izvući iz vozila


Autor: podravski.hr — 01.02.2018. / 11:08 Crna kronika

Izvlačenje vozila iz kanala hidroelektrane

Strastveni podravski ribič (40) iz Malog Bukovca pored Ludbrega dugo će pamtiti taj dan kad se otputio na svoju omiljenu zanimaciju. Oko 11 sati, vjerojatno kad je kretao kući iz svoje omiljene ribičke pozicije kod akumulacijskog jezera HE Donja Dubrava, automobilom je izletio u kanal hidroelektrane. Njegov vw caddy, kojim je najprije ‘pokupio’ prometni znak i trenutak kasnije uletio u kanal na ‘kupanje’, potonuo je do vrha vrata.
Na svu sreću, uz pomoć slučajnih prolaznika i ljudi koji su se vozili iza njega i svjedočili nesreći, uspio se izvući iz automobila. Još je veća sreća i čudo kako mu se tijekom izlijetanja ništa nije dogodilo.
Na mjesto nesreće pozvani su policajci koji su obavili očevid i utvrdili kako je, osim zbog neprilagođene brzine i nepažnje vozača, nesreći u velikoj mjeri ‘kumovao’ i alkohol. Vozač je, naime, u policijski alkometar napuhao ‘zavidnih’ 1,82 promila.
Glasnogovornik Policijske uprave međimurske Nenad Risek potvrdio nam je kako će vozača policijski službenici koji su obavili očevid prekršajno prijaviti.
Prilično posla s vozačevim caddyjem imali su i čakovečki vatrogasci koji su vitlom jedva uspjeli izvući automobil iz kanala. Njihovom ljubaznošću dobili smo i fotografije nesvakidašnjeg izvlačenja automobila iz kanala. (ke)

Kako je sletio u kanal, samo on zna

Vatrogasci su imali pune ruke posla

FOTO: JAVNA VATROGASNA POSTROJBA ČAKOVEC