Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

FOTO Pogledajte kako će izgledati nova tržnica

Od prošlog tjedna počeli su radovi obnove gradske tržnice u Đurđevcu. Već duže je u planu gradske tvrtke Komunalne usluge Đurđevac, koja je zadužena za upravljanje tržnicom, obnova natkrivenog dijela jer su se prodavači voća i povrća žalili na uvjete, pogotovo tijekom jesenskih i zimskih mjeseci kad im je probleme zadavao propuh i prodiranje kišnice na samom ulazu u taj dio.

Trenutno su u tijeku radovi demontaže postojeće opreme i infrastrukture, a samo uređenje će početi od idućeg tjedna. U planu je izmjena instalacija te uvođenje podnog grijanja.

– Investicija obuhvaća i postavljanje odjeljaka s rashladnim vitrinama za ribu, mesne i mliječne proizvode te postavljanje 82 stola za prodavače. Nova vizura gradske tržnice uključivat će moderan prostor uokviren lameliranim nosačima, ukrasnim pergolama i staklenim stijenama – kaže u Komunalnim uslugama Đurđevac.  

Vrijednost investicije je 2,5 milijuna kuna, a svoj udio u investiciji Komunalne usluge Đurđevac osigurale su kroz prihode od placarine, dok će veći dio troškova, koji uključuje i postavljanje podnog grijanja, snositi Grad.

– Završetak radova predviđa se krajem travnja. Gradska tržnica u razdoblju obnove nastavlja s radom i do završetka uređenja korisnici koji prodaju voće, povrće, meso i mliječne proizvode također će biti smješteni na obližnje parkiralište – dodaju u Komunalnim uslugama Đurđevac. 

Prodavači koji su dosad koristili natkriveni dio gradske tržnice, bez obzira na to što će privremeno biti na „otvorenom“, zadovoljni su što se konačno krenulo u realizaciju investicije uređenja gradske tržnice. – Tržnici je bila nužna obnova jer natkriveni dio nije u potpunosti bio zatvoren pa nam je svima smetao propuh.

Nije bilo nimalo ugodno po šest sati stajati na toj vjetrometini i čekati kupce. Mislim da će novim, modernijim izgledom tržnica privlačiti i veći broj kupaca pa da ćemo svi mi prodavači bolje tržiti – kaže Željka Pregiban, koja redovito prodaje svoje proizvode na gradskoj tržnici.

Foto: Grad Đurđevac

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI