FOTO Predstavljen novi Podravski zbornik

U Galeriji Mijo Kovačić danas je predstavljen novi broj Podravskoga zbornika, koji broji svoje 47. izdanje.

Izdanje je to koje tradicionalno izlazi u nakladi Muzeja grada Koprivnice, a pokriva regionalno područje Podravine od Ludbrega do Pitomače. Okuplja brojne autore koji obrađuju različite teme i područja, pružajući uvijek zanimljive i korisne informacije.

Jedini je to kulturološki godišnjak i znanstveno-popularna publikacija u Podravini koji kontinuirano izlazi već više od četrdeset godina i koji je zadržao temeljnu koncepciju uz tek manje preinake.

Iako zbornik nikad nije posvećen konkretnoj osobi ili samo jednoj temi, znakovita je fotografija na naslovnici, koja u ovom izdanju prikazuje kipara Ivana Sabolića kojemu se ove godine obilježava stota godišnjica rođenja i koji je svojim djelovanjem obilježio umjetnički rad, ne samo Peteranca i Koprivnice, već Podravine, ali i Hrvatske.

Na otvorenju posebno mjesto dobio je i Folklorni ansambl, odnosno KUD Koprivnica, čiji su članovi na otvorenju imali i prigodni nastup.

Foto: Krešo Puklavec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI