FOTO: Rambo jedini skače s mosta u Križnici, visokog 19 metara

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mario Hranilović – Rambo (39) iz Velike Črešnjevice, naselja na pitomačkom području, jedini je “aktivni” skakač s mosta u Križnici. Prvi put Mario se odvažio na skok s mosta visokog 19 metara u 16. godini i otad je svaka njegova pojava na izletištu u Križnici prava atrakcija za izletnike i kupače.

-Već 23 godine svako kupanje na Dravi začinim skokovima s mosta. Visina od 19 metara, kao i sam vodotok Drave, kod mene ne izazivaju nikakav strah niti predstavljaju opasnost – priča nam Mario Hranilović – Rambo.

Rodom je Rambo iz naselja Banov Brod koje je smješteno odmah uz izletište Križnica pa je Drava od malih nogu njegovo omiljeno kupalište. Tu je naučio plivati, a kaže kako nema kutka vodotoka na tom području koji ne poznaje.

– Bez problema mogu preplivati s jedne strane obale na drugu jer dobro poznajem svaku “struju” Drave. Bilo je slučajeva kad me “ulovio” i vir, no dobro znam da se tad moram prepustiti da me povuče do dna i onda bez problema isplivam na površinu – kaže Mario Hranilović – Rambo.

Zbog svojih skakačkih i plivačkih vještina Rambo je za Pitomačane i Križničane postao i zaštitni znak izletišta. Svi uživaju u njegovoj odvažnosti skakanja s mosta, kao i plivanja u najbržem dijelu vodotoka Drave.

– Skokovi su moja velika ljubav. Mogu se pohvaliti i da sam skakao sa stijena visokih 36 metara u Dubrovniku, pješačkog mosta na Dravi u Osijeku visokog 35 metara te skakaonice visine 42 metra u Austriji. Iako je most u Osijek u odnosu na naš u Križnici skoro duplo više, tamo je puno lakše skakati jer je Drava puno sporija – kaže Mario Hranilović – Rambo.

U posljednjih nekoliko godina zbog zdravstvenih problema Mario skače isključivo na noge, a prije toga redovito je skakao na glavu. Životna želja mu je skočiti sa Starog mosta u Mostaru. – Skokovi u Mostaru za svesu  skakače izazov pa se nadam da će biti prilike da odem tamo i ostvarim životnu želju. Bilo bi dobro kad bi naša Turistička zajednica pokrenula natjecanje u skokovima s mosta u Križnici jer se i to može na pravi način iskoristiti za razvoj turizma – zaključio je Mario Hranilović – Rambo.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI