FOTO Spektakularna Legenda o Picokima s 350 statista i svjetlosnim efektima oduševila predsjednicu

Večeras od 20 sati ispred utvrde Stari grad na velikom ekranu bit će organizirano gledanje utakmice Hrvatska – Danska


Autor: podravski.hr — 01.07.2018. / 9:42 Stil

Scenski prikaz režirao je Krešimir Dolenčić

Središnji događaj Picokijade, scenski prikaz Legende o Picokima u režiji Krešimira Dolenčića, okupio je sinoć u Đurđevcu uz utvrdu Stari grad brojne posjetitelje, a oživljavanje povijesne bitke pratila je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.
Igrana Legenda ponudila je brojne novitete, kao i spektakularni 3D mapping na samoj sceni te neizostavni vatromet. I ove godine zahvaljujući preporuci starice da se iz topa ispuca posljednji pevec, Đurđevčani su nadmudrili i pobijedili Turke predvođene Ulama begom koji su svim snagama opsjedali grad. U ovogodišnjem scenskom prikazu, po mnogima najboljem dosad, sudjelovalo je oko 350 statista za što su se pobrinule brojne udruge.
Nakon prikaza, Đurđevčane i njihove goste zabavljao je Massimo. Vječni hitovi kao što su Sjaj u tami, Stranac u noći i Mi nismo sami, kao i noviji hitovi neponovljivog Massima oduševili su brojnu publiku.
Danas, u nedjelju od 17 sati na rasporedu je povorka arnažiranih kola i oldtimer traktora kojoj će prehoditi utrke na starinskim biciklima s mlekarskom kantom, dok će od 20 sati ispred utvrde Stari grad na velikom ekranu biti organizirano gledanje utakmice Hrvatska – Danska nakon koje slijedi koncert Sarsa.(db)

FOTO: ĐURO GRČIĆ