FOTO Što je general Stjepan Adanić sinoć radio na sjednici gradskog odbora HDZ-a u Koprivnici

Da se nešto već duže vrijeme kuha u koprivničkom HDZ-u pokazuje i činjenica da su iz predsjedništva stranke istupile Emina Kovačević i Snježana Veličan


Autor: podravski.hr — 28.11.2018. / 9:13 Aktualno

Članica uprave Podravke Ljiljana Šapina, dožupan Ratko Ljubić i ravnateljica Doma za starije Vesna Križan stižu sinoć na sjednicu gradskog odbora HDZ-a

Na sjednicu gradskog odbora HDZ-a u Koprivnici, na kojoj se raspravljalo o rezultatima izbora za mjesne odbore, sinoć je stigao i general Stjepan Adanić, pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića i regionalni stranački koordinator.
Naši reporteri ‘ulovili’ su ga oko 19.30 sati dok je dolazio na sjednicu u stranačke prostorije u Vargovićevoj ulici. Premda to ne običavaju činiti, u gradskom su HDZ-u brže-bolje na svojoj Facebook stranici objavili nekoliko fotografija sa sastanka i priopćili kako je s njima i Adanić.

Stjepan Adanić u razgovoru s našim reporterima uoči sjednice

Premda zasad nije poznato kakve su zaključke sinoć donijeli, javna je tajna da u gradskom HDZ-u traje tihi rat dvaju struja – one na čelu s predsjednikom Goranom Kovačićevim i saborskim zastupnikom Damirom Felakom te njihovih oponenata koji smatraju kako se stranka u Koprivnici na vodi dobro. Iz potonjeg tabora, koji je u manjini, stižu i brojke koje pokazuju kako je HDZ na nedjeljnim izborima za mjesne odbore ostvario nekoliko stotina glasova i barem desetak vijećnika manje nego prije četiri godine. No, sudeći prema službenim izjavama vrha gradskog HDZ-a, oni su zadovoljni rezultatima i pozdravljaju jačanje nezavisnih lista.
Da se nešto već duže vrijeme kuha u koprivničkom HDZ-u pokazuje i činjenica da su iz predsjedništva stranke istupile Emina Kovačević i Snježana Veličan. Upravo je gospođa Veličan sa svojom nezavisnom listom pobijedila na mjesnim izborima u naselju Starigrad, a HDZ je s partnerima završio tek na trećem mjestu.
Unatoč svemu, čelni ljudi gradskog HDZ-a kontroliraju sva stranačka tijela u Koprivnici. Adanić je, čini se, sinoć došao kako bi osjetio atmosferu u organizaciji koja ne postiže značajne iskorake u rejtingu. (rm)
FOTO: NIKOLA WOLF

HDZ JE OBJAVIO FOTOGRAFIJE SA SASTANKA

FOTO: FACEBOOK HDZ