FOTO/STRAŠNA TRAGEDIJA Mladić poginuo zbog brzine i ceste koja nije idealna za promet

Policija još uvijek istražuje tko je vozio automobil, jer to nije bilo moguće utvrditi odmah na mjestu događaja


Autor: podravski.hr — 23.06.2018. / 8:35 Crna kronika

Prebrza vožnja i loša cesta uzrok su nesreće

Neprilagođena brzina i stanje ceste razlog su, prema riječima koprivničko-križevačke policije, zbog kojeg je jučer u petak oko 20.35 sati jedan mladić izgubio život, a drugi se nalazi u bolnici s ozljedama opasnim po život.

Ova se nesreća, pisali smo jučer kasno navečer, dogodila u Križevcima u Zagorskoj ulici, a sudjelovao je vw polo križevačkih registracija koji se kretao prema ulici Pušća. Policija još uvijek istražuje tko je vozio automobil, jer to nije bilo moguće utvrditi odmah na mjestu događaja.

– Uslijed neprilagođene brzine te stanju i osobinama ceste u blagom desnom zavoju vozilo je prešlo na suprotnu stranu kolnika, udarilo u kante za smeće, bočnom stranom vozila u ugao kuće i prevrnulo se na krov – opisala je nesreću policija nakon obavljenog očevida.

Udar je bio toliko silovit da je otpao kotač s prevrnutog vozila i udario u drugi parkirani automobil. Na mjestu je poginuo 23-godišnjak, dok je drugi 34-godišnjak prevezen u koprivničku Opću bolnicu s po život opasnim ozljedama. Očevid je uz policiju obavila zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru. Zbog očevida koji je trajao od 21:17 do 03:10 cesta je bila zatvorena za sav promet koji je tekao obilazno prema Supilovoj, Kalničkoj, Varaždinskoj i obrnuto.

Prizori nesreće bili  su užasni, dijelovi automobila razbacani u krugu desetine metara. Naši fotoreporteri uspjeli su od okupljenih i šokiranih susjeda doznati kako nije samo brzina uzrok ove nesreće. Policijsko izvješće očito im je dalo za pravo kad je navedeno da cesta nije bila idealna za promet.

– Već godinama upozoravamo mjerodavne da se tu kod zavoja stvara vodeni balon i da ta lokva voda nigdje ne otječe. Evo, sad se dogodilo ono najgore – čuli smo od susjeda nakon ove nesreće koja je potresla Prigorje. (ib)

 

Shrvani otac poginulog mladića na mjestu tragedije

Policija je obavljala očevid gotovo šest sati

Okupjeni susjedi: Već smo upozoravali na lokvu vode

Mladić je izgubio nadzor i sletio s ceste

Policija još uvijek ne zna tko je vozio

Nakon očevida promet je pušten u promet

Dijelovi automobila razbacani diljem ceste

Snimio Nikola Wolf