FOTO Tradicionalno božićno jedrenje na dasci na Šoderici

Već petu godinu zaredom koprivnički, ali i drugi entuzijasti jedrenja na dasci na Badnjak odlučili su napraviti koji krug, koliko im vrijeme dozvoli. Kako je bilo i najavljeno, vlada zatopljenje, voda nije prehladna, a ima nešto i vjetra.

Danas smo na Šoderici sreli tri entuzijasta ovog sporta, koji su nam rekli kako pokušavaju uhvatiti što bolji vjetar, iako, barem kada smo mi bili ovog prijepodneva tamo, nisu postigli brzinu veću od 16 čvorova (oko 30 kilometara na sat).

– Rekord zabilježen na Šoderici iznosi oko 31 čvor. Danas nismo te sreće, ali nadamo se da ćemo napraviti koji kvalitetan krug – rekao nam je Srećko Slukić, koji je u ovom sportu već 15 godina.

Prošlih godina znalo ih je biti i više, a pokraj koprivničkih, znali su doći i jedriličari iz Bjelovara. No, to nije spriječilo makar da se u ovom malom broju održi ova tradicionalna rekreativno-sportska aktivnost, u koju se upuštaju s crvenim božićnim kapicama na glavi.

Foto/Video: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI