FOTO: “Tražili” nestalu osobu na Dravi

Danas je na rijeci Dravi i jezeru Ješkovo na području općine Gola održana vježba pod nazivom „Potraga za nestalom osobom na rijeci Dravi 2021.“.Vježbu je organizirao Stožer civilne zaštite naše županije.

Sutra je Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa, a glavni cilj je bilo uvježbavanje operativnih snaga županijskog sustava civilne zaštite, u slučaju traganja i spašavanja na kopnu i vodenim površinama.

Pročelnik HGSS Stanice Koprivnica Dejan Bojovski, ujedno i koordinator akcije, prema scenariju, Županijski Centar 112 Koprivnica pojasnio je kako su primili dojavu osobe koja je primijetila prevrtanje kanua. Osoba koja se vozila kanuom naletjela je na panj u vodi i došlo je do prevrtanja te je isplivala na sprud rijeke, u stanju šoka i s ozljedom noge. Ozlijeđenoj osobi pružen je potreban transport do vozila hitne pomoći i dalje prema bolnici.

– Cilj našeg djelovanja bila je pravovremena, brza i učinkovita komunikacija te zatim koordinirana akcija svih sudionika vježbe. Osim članova županijskog Stožera, sudjelovali su Županijski centar 112 Koprivnica, PU Koprivničko-križevačka, HGSS-Stanica Koprivnica, Zavod za hitnu medicinu KKŽ, Vatrogasna zajednica KKŽ, Društvo Crvenog križa KKŽ i Vatrogasna zajednica Općine Gola. Svima im zahvaljujem na odličnoj spremnosti koju su danas pokazali i koja je od presudne važnosti u spašavanju ljudskih života – rekao je načelnik Stožera Ratko Ljubić.

Foto: KcKžž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI