FOTO: Vatrogasci Karlovca Ludbreškog najbolji u kroćenju ‘Dravskog zmaja’

Na trećem operativnom vatrogasnom natjecanju „Dravski zmaj“, kroz čiji naziv su povezani Podravina i sveti Juraj, zaštitnik župe Sveti Đurđ, najbolji su bili vatrogasci DVD-a iz Karlovca Ludbreškog.

Kao pobjednici, oni su primili zaslužene pehare i nagrade u obliku vatrogasne opreme, dok su svi sudionici kao uspomenu s natjecanja ponijeli prigodne majice.

Ovo natjecanje je osmišljeno tako da se izvode 6 taktičkih zadataka na 6 lokacija u različitim mjestima na području općine Sveti Đurđ, a koje službeni ocjenjivački sud pozorno promatra. Osim obaveznog sudjelovanja vatrogasnih društava iz same općine Sveti Đurđ, na ovo natjecanje obično zovu i prijateljska dobrovoljna vatrogasna društva iz drugih mjesta.

Pokraj domaćih vatrogasaca, ove su godine sudjelovali i slovenski iz PGD-a Dobovec, što je ovogodišnje izdanje natjecanja ponovno učinilo međunarodnog karaktera.

Na drugom mjestu našli su se vatrogasci DVD-a Hrženica, a iza njih DVD-a Sveti Đurđ. Na četvrtom mjestu našli su se članovi DVD-a Struga, dok su iza njih plasirani DVD Komarnica Ludbreška i DVD Sesvete Ludbreške.

Voditelj natjecanja odnosno zapovjednik VZO Sveti Đurđ Stjepan Kovaček izrazio je zadovoljstvo prikazanim znanjem i vještinama bez obzira na konačni rezultat pojedinih skupina.

Foto: VZO Sveti Đurđ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI