FOTO: Već više od 130 godina u Sigecu postoji organizirano vatrogastvo

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Svečanim mimohodom po svim ulicama mjesta počela je ove subote proslava 130. godišnjice jednog od operativno najsposobnijih, ali i najstarijih DVD-ova u našem kraju. Dobrovoljno vatrogasno društvo Sigetec osnovano je prije 130 godina, a trenutačno broji oko 60 članova. Vrlo je pohvalna i činjenica da društvo isto tako broji čak 27 operativnih članica i članova koji su u svakom trenutku spremi za intervenciju.

– Imam članice i članove svih dobnih skupina, a glavni cilj našeg DVD-a je da budemo što više operativno sposobni. Eto, mogu sa zadovoljstvom reći da imamo i ženske operativne članice te su naše supruge zauzele mjesto pored nas u intervencijama – rekao je Darko Palaš, zapovjednik DVD-a Sigetec.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sigetec osnovano je 1879. godine na inicijativu kolarskog majstora Ivana Juriše koji je okupio oko sebe nekoliko istomišljenika. Društvo je registrirano 1891. godine, što se danas smatra službenim početkom rada.

Uz domaće goste, na proslavi su prisustvovali DVD-ovi iz Austrije, Češke i Slovenije.

Dobra je vijest da će ionako odličnu operativnu sposobnost povećati donacija pick-up vozila iz programa MUP-a, a vozilo se u Sigecu očekuje danas, u ponedjeljak.

Nakon svečanog mimohoda proslava se nastavila u društvenom domu gdje su podijeljene zahvalnice zaslužnim članovima Društva.

Foto: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Družili se umirovljenici iz Kalinovca

Udruga umirovljenika Kalinovac u povodu Lukova i Dana općine organizirala je druženje svojih članova. Uz dobru zabavu i ples, članovi Udruge proslavili su Lukovo te

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI