FOTO/VIDEO Brojni su se građani okupili u gradskom parku dati podršku miru

Brojni Koprivničanci, ali i drugi građani okupili su se u središnjem gradskom parku u znak podrške za mir. Tiho je to okupljanje kod paviljona, kod kojeg su se izložili različiti transparenti, crteži, plakati i druge vrste poruka podrške.

– Okupili smo se da promoviramo mir. Bombardiraju nas vijestima ratom i razaranjima, a mi samo šaljemo drugačiju poruku jer nam je nevjerojatno da se u 21. stoljeću još uvijek moramo boriti na ovakav način, ratovanjima. Mi smo za rješavanje konflikata drugačijim načinima – rekla nam je jedna od organizatorica koprivničkog okupljanja, Helena Kušenić.

– Žalostan je takav razlog okupljanja. Ja sam iz Ukrajine, a tu živim već 15 godina. Mama i sestra su mi u Kijevu, gdje je baš napeto. Čujemo se svakodnevno. Teško je sve to podnijeti – rekao nam je Evgenjij Jakubovskij jedva susprežući suze, koji inače živi u Đurđevcu.

– Podržavam slobodne zemlje, oni su ušli u tuđu kuću. Snaha mi je iz Gruzije, a unuk mi ima hrvatsko državljanstvo – rekla je Emilija Ivandić, jedna od okupljenih građanki Koprivnice, koja je izložila gruzijsku i ukrajinsku zastavu.

– Osjećamo da smo svi skupa nemoćni, i svi skupa još ne znamo što možemo napraviti. Ali barem možemo reći što mislimo. Nekad kad smo svi skupa, imaš osjećaj da smo jači – rekla nam je Helena Hećimović, čija je cijela obitelj došla danas u gradski park dati podršku miru.

Foto/Video: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI