FOTO/VIDEO Dječak (11) vozio traktor i sletio s ceste! Životno je ugrožen i hitno prebačen u Klaićevu

Samo da mi je praunuk dobro, ništa mi drugo nije važno - u šoku nam je rekao dječakov pradjed Marijan (88)


Autor: podravski.hr — 24.04.2018. / 15:34 Crna kronika

Nesretni je dječak traktorom sletio kod seoskog mostića

Dječak (11) teško je ozlijeđen vozeći traktor kojim je sletio s ceste u kanal u mjestu Raščani kod Križevaca danas oko 13 sati. Prema neslužbenim informacijama, zadobio je teške ozljede glave i prsnog koša i životno je ugrožen. Nije pri svijesti i liječnici u koprivničkoj bolnici bore se za njegov život.
Prema poslijepodnevnim informacijama iz koprivničke bolnice, doznajemo kako je dječakovo stanje još kritično, no uspjeli su ga stabilizirati kako bi mogao put Zagreba u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevu. Tamo će ga na brizi imati ponajbolji domaći liječnici koji će, vjerujemo, spasiti ovaj mladi život.
Kako je moguće da je dijete sjelo za upravljač jakog poljoprivrednog stroja i uputilo se lokalnom cestom – zasad nije poznato. Odgovor na to dat će koprivnička policija koja na mjestu strašne nesreće obavlja očevid i provodi sve potrebne izvide.

Kako smo neslužbeno doznali, iza dječaka u drugome se traktoru navodno vozio njegov djed i čini se kako su zajedno krenuli na polje. Nakon što je dijete sletjelo s prometnice, djed je, tako se barem priča po selu, ‘sajlom’ pokušao sam izvući traktor iz kanala misleći da se nije dogodilo ništa strašno. No, kad je vidio da je dječak teško stradao, odmah je pozvao policiju i hitnu pomoć.
– Samo da mi je praunuk dobro, ništa mi drugo nije važno – u šoku nam je rekao dječakov pradjed Marijan (88) koji je, gledajući u prevrnuti traktor, nemoćno širio ruke.
Nesretni dječak, inače učenik četvrtog razreda osnovne škole, kolima hitne pomoći odmah je prebačen u Opću bolnicu u Koprivnici. Tamo kažu da je zadobio ozljede opasne po život.
Kaznene prijave zbog nesreće, po svemu sudeći, mogli bi zaraditi djed, ali i roditelji stradalog djeteta jer su ga pustili da sjedne za upravljač traktora.
Inače, uobičajena je stvar u tome kraju da malodobna djeca voze traktore i tako pomažu u obavljanju sezonskih poljoprivrednih poslova. No, to je protuzakonita i nedopustiva praksa o kojoj će mjerodavne službe, po svemu sudeći, morati povesti mnogo više računa. Pogotovo nakon današnje nesreće.
No, sada je ionako samo važno da se dječak oporavi od teških ozljeda.

Dječakov pradjed Marijan (88) u teškom je šoku

FOTO/VIDEO/TEKST: Matija Dolenec i Nikola Wolf