Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
bori se sa zloćudnim tumorom glave i vrata

FOTO/VIDEO Natali: “Ni nakon devet operacija ne gubim vjeru da ću ozdraviti”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Natali Kranjčić (59) iz Koprivnice već tri godine bori se s opakom bolesti, zloćudnim tumorom glave i vrata. U tri godine bila je na čak devet operacija, a u jednoj joj je uklonjen i dio tjemena kako se tumor ne bi širio. Bez obzira na brojne operacije i pretrage Natali je vedra i uvjerena je da su najteži dani iza nje.

Da nešto s njenim zdravljem nije u redu Natali je posumnjala kad joj se na tjemenu pojavila svojevrsna „mrlja“. Dugo je zanemarivala tu pojavu, a kako se „mrlja“ naglo počela povećavati, odlučila je otići k liječniku i vrlo brzo joj je dijagnosticiran zloćudni tumor glave i vrata.

– Radila sam kod privatnika u pekarskoj industriji, a dobro znamo da privatnici baš i nemaju puno razumijevanja kad netko od radnika ide na bilo kakve pretrage, dugo sam čekala s odlaskom k liječniku. Kako sam na poslu morala nositi kapu, mislila sam da je „mrlja“ posljedica toga. Kako se počela širiti, konačno sam otišla na pretrage i saznala da imam zloćudni tumor – priča nam Natali Kranjčić.

Na početku je, ističe ona, bila tvrdoglava i izbjegavala je odlaske na pretrage, no srećom, dr. Irena Celiščak Koštarić bila je uporna i uspjela je nagovoriti Natali da ne zanemaruje svoje zdravlje.

– Da nije bilo dr. Irene Celiščak Koštarić, sumnjam da bih išla na pretrage, a zapravo sam u posljednji tren stigla na liječenje, što je potvrdio dr. Dinko Leović sa zagrebačkog Rebra. I njemu sam itekako zahvalna što sam živa jer je dao sve od sebe da moj oporavak ide onako kako treba ići. Da sam kojim slučajem još mjesec dana zanemarila „mrlju“ na tjemenu, danas me sigurno više ne bilo – kaže Natali Kranjčić.

U borbi s opakom bolesti, naglašava Natali, nikad ne voli reći da je bolesna, nego da ima dijagnozu.

– Ne želim da me bilo tko sažalijeva, a kad govorim da nisam bolesna, nego imam dijagnozu, dobivam dodatnu snagu da se nosim s tumorom. Nije bilo lako proći devet operacija, ali sad se dobro osjećam i ne gubim vjeru da ću u potpunosti ozdraviti – kaže Natali Kranjčić.                    

Vedra Natali neizmjerno je zahvalna i timovima koprivničkog saniteta. Već tri godine sanitet je vozi na relaciji od Koprivnice do zagrebačkog Rebra. – Zaista moram, najiskrenije od srca, pohvaliti sve sestre i vozače koji se prema nama pacijentima ophode na način prepun topline, pažnje, skrbi, s puno vedrine i s puno osmijeha, uvijek strpljivo i na najljepši mogući način. Svi su predivni i svojom nam vedrinom uljepšavaju ta putovanja prepuna zebnje i neizvjesnosti jer nikad ne znamo što će nam liječnici reći s obzirom na to da je većina nas onkoloških bolesnika. Putovanja sanitetom, zahvaljujući vozačima i sestrama, postaju ugodna i lijepa druženja i služe nam da zaboravimo sve ono što je manje lijepo i teško s našim dijagnozama. Sa svim pacijentima su posebno dragi i daju nam hrabrosti da se suočimo s našim kušnjama. U moje ime, a vjerujem i u ime svih pacijenata, zahvaljujem im, kao i njihovim kolegicama s kojima telefonski dogovaramo putovanja – zaključila je Natali Kranjčić.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI