FOTO/ VIDEO: Neoprezna vozačica (48) naletjela na učenicu koja je prelazila zebru

Automobil je najprije udario bicikl, a mlada biciklistica odbačena je na vjetrobransko staklo koje je slomila i zatim pala na kolnik. Od siline naleta doslovno se izula u zraku


Autor: podravski.hr — 28.09.2017. / 13:37 Crna kronika

Curica stradala prelazeći pješački u Ulici braće Radić u Koprivnici

Curica stradala prelazeći pješački u Ulici braće Radić u Koprivnici

Djevojčica (10) pravim je čudom samo lakše ozlijeđena u silovitom naletu koji se dogodio u ponedjeljak oko 15.30 sati na pješačko-biciklističkom prijelazu u Ulici braće Radić nedaleko od koprivničke Opće bolnice.
Nesretna djevojčica, vraćajući se iz škole, propisno je prelazila kolnik u smjeru Frankopanske ulice kada je na nju zbog neprilagođene brzine naletjela vozačica fiata punta (48) koja je vozila u smjeru Bjelovarske ceste.

Automobil je najprije udario bicikl, a mlada biciklistica odbačena je na vjetrobransko staklo koje je slomila i zatim pala na kolnik. Od siline naleta doslovno se izula u zraku, a i školska torba joj je pala na kolnik pored tenisice. Bicikl je odbačen desetak metara od mjesta naleta. Kako se sve dogodilo u neposrednoj blizini bolnice, Hitnoj pomoći nakon poziva trebalo je minutu-dvije da stigne na mjesto nesreće. Iako je prizor prometne nesreće bio izrazito ružan, djevojčica je imala mnogo sreće i utvrđene su joj lakše tjelesne ozljede.
Nakon što su roditelji došli po nju, otpuštena je na kućnu njegu. Vozačica koja je skrivila prometnu nesreću nije bila alkoholizirana, a policajci su je prekršajno prijavili. Od zabrinutih mještana doznali smo kako je sporna zebra izuzetno opasna te da se svako malo događaju bliski susreti vozača, pješaka ili biciklista, do sada bez posljedica. Nedavno je automobil ‘pokupio’ jednog prometnog policajca dok je išao s posla, što je samo potvrda da je prijelaz izuzetno opasan te da bi svi sudionici u prometu trebali posebno pripaziti. (ke)
FOTO/VIDEO: KARLO EISENBEISSER